Jérôme Ferrari, laureat al Premiului Goncourt 2012, la Librăria Humanitas Cişmigiu

ian. 7th, 2015 | By | Category: Agenda de carte

Marţi, 13 ianuarie 2015, ora 19.00, la Librăria Humanitas Cişmigiu, Biroul Regional pentru Europa Centrală şi Orientală al Agenţiei Universitare a Francofoniei (BECO AUF) şi Editura Trei vă invită la o „cafenea literară” cu ocazia vizitei la Bucureşti a scriitorului Jérôme Ferrari, laureat al Premiului Goncourt 2012. Evenimentul este organizat în parteneriat cu RFI România, Ambasada Republicii Libaneze la Bucureşti şi Grupul Ambasadelor, Delegaţiilor şi Instituţiilor Francofone în România (GADIF). Vor participa reprezentanţi ai mediului academic, ai sectorului privat francofon, studenţi interesaţi şi pasionaţi de literatură, membri ai corpului diplomatic, artişti şi jurnalişti. Scriitorul-filosof Jérôme Ferrari va prezenta publicului volumul “Predică despre căderea Romei”, câştigător al premiului Goncourt 2012. Fragmente din această carte vor fi citite în limba franceză şi română de către autor împreună cu actriţa Medeea Marinescu.

De la Bucureşti, scriitorul Jérôme Ferrari va pleca la Braşov pentru a fi prezent la un eveniment organizat de Agenţia Universitară a Francofoniei în parteneriat cu Universitatea „Transilvania” şi Lectoratul francez al acestei universităţi.

Jérôme Ferrari s-a născut în 1968 la Paris. A locuit în Corsica şi a predat filosofia la Liceul Internaţional „Alexandre Dumas” din Alger timp de câţiva ani, apoi la Liceul Fesch din Ajaccio. În prezent, este profesor de filosofie la Școala Franceză din Abu Dhabi. Penultima carte a sa, Où j’ai laissé mon âme, apărută în 2010, a câştigat Grand Prix Poncetton şi Prix Roman France Télévisions. În 2012, romanul său Predica despre căderea Romei a fost distins cu Premiul Goncourt. Jérôme Ferrari a declarat că acest roman e „o parabolă despre disperarea contemporană a cărei morală este optimistă: sfârşitul unei lumi nu înseamnă sfârşitul lumii”.

Număr de vizualizări :3506


One Comment to “Jérôme Ferrari, laureat al Premiului Goncourt 2012, la Librăria Humanitas Cişmigiu”

  1. […] „Evenimentul este organizat în parteneriat cu RFI România, Ambasada Republicii Libaneze la Bucureşti şi Grupul Ambasadelor, Delegaţiilor şi Instituţiilor Francofone în România (GADIF). Vor participa reprezentanţi ai mediului academic, ai sectorului privat francofon, studenţi interesaţi şi pasionaţi de literatură, membri ai corpului diplomatic, artişti şi jurnalişti.”, scrie Agenţia de Carte.ro. […]

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro