Silent Places, proiecţie la ICR Viena

aug. 17th, 2014 | By | Category: Eveniment

Marţi, 19 august 2014, de la ora 19.00 va avea loc la sediul Institutului Cultural Român de la Viena proiecţia filmului de dans Silent Places realizat de Simona Deaconescu. Proiecţia se va desfăşura în prezenţa coregrafei şi dansatoarei Simona Deaconescu care îşi va prezenta, în cadrul unei sesiuni de întrebări şi răspunsuri cu public, activitatea şi filmul realizat. Evenimentul este prilejuit de participarea Simonei Deaconescu la ediţia de anul acesta a programului danceWEB, derulat în perioada 16 iulie – 20 august la Viena, participare susţinută de Institutul Cultural Român. Silent Places este o colaborare inedită între coregraful-regizor Simona Deaconescu şi directorul de imagine Oleg Mutu bazată pe un concept puternic: dansul nu se ilustrează, ci se interpretează şi reinterpretează cu ajutorul limbajului cinematografic. Coloana sonoră îi aparţine compozitorului Tibor Cári. Filmul este bazat pe examinarea vieţii interioare a personajelor, surprinde nedumeririle, întrebările şi temerile lor într-un moment de intimitate. Prin mişcare şi acţiune, cele cinci personaje înfăţişează sentimente care se transformă în agonie: cinci prizonieri ai libertăţii infinite într-un spaţiu infinit.

Silent Places a fost proiectat în cadrul Loikka Dance Film Festival (Finlanda), International Screendance Festival (SUA) şi urmează să fie prezentat în luna septembrie în cadrul Sans Souci Festival of Dance Cinema (SUA) şi în noiembrie la San Francisco Dance Film Festival (SUA).

Scurtmetrajul este produs de Tangaj Dance şi Tapioca Film în cooperare cu Stalker Film şi Somnia Film, cu sprijinul Centrului Naţional al Dansului Bucureşti şi finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Simona Deaconescu este licenţiată a Facultăţii de Teatru din cadrul Universităţii de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale“ Bucureşti, secţia de coregrafie şi a Universităţii Media, secţia regie de film. Este directorul artistic al companiei Tangaj Dance, iar numele ei se leagă de fondarea revistei online de dans ADN, a programului curatorial „Cartierul de dans“ şi a primei ediţii a ALT Concurs Naţional de Coregrafie, proiecte implementate cu Asociaţia Secţia de Coregrafie. Alături de coregraful Vlad Merariu este fondator al unora dintre cele mai populare cursuri de dans contemporan dedicate amatorilor din Bucureşti.

Oleg Mutu este directorul de imagine al unora dintre cele mai apreciate filme româneşti din ultimul deceniu, printre ele numărându-se Moartea domnului Lăzărescu (2005, r.: Cristi Puiu), 4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile (2007, r.: Cristian Mungiu) şi Amintiri din Epoca de Aur (2007, r.: Cristian Mungiu). Este directorul de imagine cu 2 filme selecţionate în competiţia din 2012 a Festivalului de la Cannes: După dealuri (r.: Cristian Mungiu) şi În ceaţă (r.: Sergei Loznitsa). Oleg Mutu a semnat imaginea filmelor In Bloom (2013, r.: Nana Ekvtimishvili, Simon Gross, Georgia), câştigător al Premiului Juriului la Berlinale şi La limita de jos a cerului (2013, r.: Igor Cobileanski), film ce a avut premiera mondială la Festivalul Internaţional de Film de la Karlovy Vary.

Tibor Cári a compus muzica pentru aproximativ 100 de spectacole, având colaborări atât în film cât şi în teatru, publicitate şi televiziune. În 2013 obţine Premiul special pentru muzică de teatru în cadrul Galei UNITER. Colaborează constant cu regizorul Victor Ioan Frunză şi este iniţiatorul proiectului Muzica Teatrului şi al trupei Theatre Fleas Orchestra.

La evenimentul de la sediul ICR Viena intrarea publicului este liberă în limita locurilor disponibile.

Număr de vizualizări :1002


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro