Rezultatele concursului de debut Adenium – ediţia 2014

aug. 17th, 2014 | By | Category: Eveniment

Scriitorul Liviu Antonesei, directorul editorial al Editurii Adenium, a anunţat public rezultatele concursului de debut Adenium – ediţia 2014. Juriile au analizat manuscrisele care au trecut de preselecție – 10 la poezie, 10 la proză, 3 la teatru și 2 la eseu, critică și istorie literară – ale căror motto-uri de participare la concurs au fost anunțate într-un comunicat anterior, iar în cazul literaturii pentru copii, toate manuscrisele primite. Juriul pentru literatura adultă a fost compus din criticii literari Al. Cistelecan, Bogdan Crețu și scriitorul Liviu Antonesei, din partea editurii. Secretariatul juriului a fost asigurat de Gabriel Cheșcu, redactor-șef Editura Adenium. Juriul la secțiunea literatură pentru copii a avut componența următoare: Adriana Nicorici, director general al Editurii Adenium și coordonatoarea diviziei pentru copii, BD, carte ilustrată, Gabriel Cheşcu și Angelica Lambru, autoare de literatură pentru copii și traducătoare.

În urma calculării mediilor manuscriselor ajunse în ultima etapă a concursului, au fost stabiliți următorii cîștigători:

Proză: E-xilul colecționarei de fluturi – Rotaru Adriana Noxi (Brăila)

Poezie: Vînd pământ – Ioana Duță (Timișoara)

Eseu: Flăcări, foc, arderi interioare în raportul verbal – vizual – Simona Ardelean (Zalău)

Teatru: Funeral of Hearts – Edith Negulici (București)

Literatură pentru copii: Secretul fetei frumoase – Dorina-Grațiela Aolăriți (Buftea).

Deciziile juriilor sînt suverane și definitive. Nici concurenții, nici editura nu le pot contesta. Pot fi însă discutate, desigur. Volumele cîștigătoare vor intra în procesul de editare și tipărire imediat și se vor bucura, ca și la ediția precedentă, de întreg sprijinul în promovare din partea editurii. În toamnă, la Tîrgul Gaudeamus de la Bucureşti, cărțile premiate vor beneficia de un eveniment special.

Număr de vizualizări :6259


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro