Ionuț Chiva aduce ”Boddah speriat” la Bastilia

apr. 14th, 2014 | By | Category: Agenda de carte

Marţi, 15 aprilie 2014, de la ora 18.30, la Librăria Bastilia din Bucureşti, Ionuţ Chiva vorbeşte despre ”Boddah speriat” via Skype. Volumul de povestiri ”Boddah speriat” a apărut recent la Editura Polirom, în colecţia „Ego. Proză”, și este disponibil şi în ediţie digitală. Invitați: Bogdan-Alexandru Stănescu, Cosmin Ciotloş şi Bogdan Coşa.


„Povestirile acestea sînt scrise într-o perioadă de, îi spun de obicei gînditorii, criză existenţială. Într-o zi m-am trezit că locuiesc într-o casă în spatele căreia e un cîmp cu o pădure mai în spate şi că ştiu cine sînt şi ce e cu mine pe lume. Psihologia, locul în care s-au strîns toţi şarlatanii, cum îi place unui prieten să spună, dă o conotaţie pozitivă unui astfel de moment – dar el nu are nici o conotaţie. Ce te faci dacă îţi dai seama cine eşti şi eşti doar o meschinărie? Are doar siguranţă şi linişte multă, neutră moral. Povestirile de aici au rămas în zona nervilor rupţi, în care se vorbeşte ca atunci cînd ai febră sau ca într-o piesă de Tennessee Williams. Cîteva sînt despre crunta singurătate, şi măcar despre asta pot vorbi, pentru că în spatele casei mele e un cîmp cu o pădure mai în spate, altele despre copilărie, pentru că, se ştie, persoanele rupte se gîndesc mult la copilărie, pentru că-s frenetice şi rupte, în fine, în altele mi-am îndreptat atenţia spre lucrurile mai nobile din lumea asta, anumiţi cîini. Sînt, oricum, povestiri americane, pentru că un prieten care tîrăşte o katana după el toată ziua prin lume mi-a spus că sînt cel mai american dintre scriitorii români. Cît te încălzeşte situaţia ta între scriitorii români cînd eşti într-o casă cu un cîmp în spate din care latră noaptea vulpea şi o pădure mai în spate…” (Ionuţ Chiva)

Ionuţ Chiva

născut 1978

făcut liceu arhitectură

făcut facultate litere

publicat roman picar interesant 69 – 2004, Editura Polirom

lucrat corector la ziar, ziarist, traducător, corector

plecat decembrie 2009

publicat volum poezii cronologic

interesant instituţia moartă a poştei

2011, Editura Casa de Pariuri

Literare

plăcut animalele, cîinii

plăcut ţări terminale, Belgia

prietenii bălmăjesc despre el lucruri

întortocheate, de neînţeles, că e

geniu crud şi nostalgic, că umblă mai

mult prin pădure şi a fost pe rînd

micul Burroughs, micul Faulkner

şi micul Hemingway, că umblă mai

mult cu cîinii prin pădure, spun

lucruri stranii, de neînţeles.

Număr de vizualizări :1231


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro