Artist night: Mihai Zgondoiu la Sibiu

apr. 14th, 2014 | By | Category: Eveniment

Marți, 15 aprilie 2014, de la ora 21.00, în Maximus Pub (str Avram Iancu, nr 4, Sibiu), va avea loc o întâlnire cu artistul vizual Mihai Zgondoiu, care va vorbi despre triplul său rol: artist, curator și manager de galerie. De curând, artistul medieșean a expus la Viena ”The Artist`s Golden Hand” (video performance, obiect print). De asemenea, el este managerul galeriei Atelier 030202, din București.

„Mihai Zgondoiu abordează concepte complexe care au la bază cuvinte-cheie precum libertate, criza, comunism, identitate, matriță (șablon dar și matrice).

Indiferent dacă sunt ironice, meditative sau auto-referențiale, proiectele sale recurg cu maximă libertate la multi-media, tehnici și tehnologii mixte.

Refractar la orice tip de norme, Zgondoiu se opune deschis atât standardelor occidentale cât și discursului istoric și social din România ultimilor ani, caracterizat de recursul frecvent la expresii ce reflectă un proces de politizare a gândirii critice.
În acest fel, artistul își construiește un loc al său, asumat, într-o societate culturală globaliza(n)tă ce se lasă condusă de legea cererii și a ofertei.” Silvia Müllegger

Număr de vizualizări :1057


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro