Georgeta Filitti lansează ”Bucureștiul grecesc”

dec. 5th, 2013 | By | Category: Agenda de carte

Joi, 12 decembrie 2013, de la ora 18.00, în sala Atrium a Bibliotecii Naţionale a României (Bd. Unirii, nr. 22, București), va avea loc lansarea volumului ”Bucureştiul grecesc/To elliniko Voukouresti” de Georgeta Filitti, ediţie bilingvă, română-greacă, apărut la Editura Omonia. Cuvântul-înainte este semnat de Acad. Răzvan Theodorescu și Acad. Evanghelos Moutsopoulos. Traducere în limba greacă de Tudor Dinu. Volumul este realizat în colaborare cu Fundaţia Centrul de Cultură Greacă ARKADIA.

Georgeta Filitti este doctor în istorie, specialist în istoria modernă şi contemporană a României, autor şi editor a numeroase cărţi si articole despre istoria oraşului Bucureşti şi despre diverse personalităţi din istoria românilor. Şi-a dedicat zeci de ani editării unor lucrări fundamentale ale istoriografiei româneşti, cum sunt Operele lui Mihail Kogălniceanu” ( 9 vol.) pentru care primeşte Premiul „Nicolae Bălcescu” al Academiei Române (1983) sau ediţiile din opera lui Nicolae Iorga. Peste 400 articole în reviste de specialitate din ţară şi străinătate, în volume omagiale, enciclopedii, culegeri tematice. Pasiunea sa pentru lumea neoelenã şi interesul pentru relaţiile dintre aceasta şi lumea româneascã s-au materializat în mai multe lucrãri [Cãlãtori români în Grecia. Antologie (2004); Românii despre Rigas. Repere istoriografice (2007), Mereu împreunã. România–Grecia, 130 de ani de relaţii diplomatice (2010)ş.a.].

Număr de vizualizări :992


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro