„Nostalgicii călători” de Liviu Lucaci

oct. 31st, 2013 | By | Category: Eveniment

Vineri,1 noiembrie 2013, ora 14:00, la Teatrul Naţional Bucureşti, Sala Mică, va avea loc spectacolul „Nostalgicii călători” de Liviu Lucaci, în regia lui Vlad Cristache. Cu: Mihai Călin, Tania Popa, Claudiu Bleonţ, Ileana Stana Ionescu, Marius Rizea, Mihai Calotă, Ovidiu Cuncea, Eduard Adam, Axel Moustache, Iuliana Moise. Evenimentul are loc în cadrul Festivalului Naţional de Teatru. Spectacolul a fost desemnat, în cadrul programului UNITER, „cea mai bună piesă românească a anului 2012″.

Liviu Lucaci a absolvit în anul 1994 Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică, secția Actorie, clasa profesor Ion Cojar. Din 1995 este conferențiar universitar doctor la catedra de arta actorului, UNATC. În 2005 a obținut titlul de doctor cu o lucrare despre Actorul ca jucător, sub coordonarea prof.univ.dr. Adriana Popovici. Este pasionat de teatrul tradițional japonez.

În anul 2006 a debutat cu volumul de proză Povestiri despre celălalt la Editura Curtea Veche. A mai publicat: Cinci rendez-vous-uri mortale, 2010,   Marusia, Editura Palimpsest, 2011, Frați de Cruce – piesă cu care a primit o nominalizare la Gala UNITER pentru cea mai buna piesa a anului, în 2011.

A jucat pe scenele mai multor teatre din București, iar din anul 2008 a semnat regia unor spectacole puse în scenă la Teatrul Valah din Giurgiu, la Clubul Tăranului, la Godot Cafe Teatru, la Teatrul de Comedie sau la UNATC:

– Și…pe când un copil? de Andre Roussin, la teatrul Valah din Giurgiu, martie 2010

– Cinci rendez-vous-uri mortale de Liviu Lucaci, la Clubul Țăranului de la Muzeul Țăranului Român, iunie 2010

– Ești sau nu ești? de Liviu Lucaci la Godot Cafe Teatru, în colaborare cu regizorul Puiu Șerban, noiembrie 2010

– Domnișoara Iulia de August Strindberg la Teatrul de Comedie, septembrie 2009

– A Douăsprezecea Noapte de W. Shakespeare, UNATC, 2008

– Platonov de A.P.Cehov – Premiul pentru cel mai bun spectacol, Gala Absolvenților UNATC, 2008

– EXPrevert după texte de Jacques Prevert, Festivalul Internațional de teatru experimental Cairo, octombrie 2008

– Trilogia atrizilor – Agamemnon de Eschil, UNATC, iunie 2009

Număr de vizualizări :1465


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro