Festivalul de Film ”AMATORUL”, ediţia a V-a

oct. 31st, 2013 | By | Category: Eveniment

Pe 29 octombrie 2013, când este marcată Ziua Internațională a Internetului, s-a dat startul celei de a V-a ediții a Festivalului de Film ”AMATORUL”. Mesajul acestei ediții este: ”Apasă pe REC!

„A fost aleasă această zi tocmai pentru a recunoaște rețelei globale meritul în promovarea filmului și a cineaștilor începători. Datorită Internetului, cinematografia se împrospătează, se deschide spre reţelele de socializare, care permit o difuzare în masă, inclusiv a filmelor realizate de amatori. Acest lucru este important pentru Moldova, țară în care se fac investiții nesemnificative în cultură și cinematografie, iar tinerii nu au posibilitatea reală de a învăța și practica arta cinematografică.

Festivalul „AMATORUL” a fost creat ca să spargă tiparele. Viitorii cineaști trebuie să știe că în cinematografie NU există reguli!

Lansat în 2010, ”AMATORUL” oferă tuturor pasionaților de imagini video o platformă gratuită de lansare a filmelor în spațiul public.

La concurs poate participa oricine, indiferent de vârstă, loc de trai, opțiuni religioase și politice. Aplicanții sunt încurajați să suprindă ceea ce li se pare interesant cu ajutorul unui telefon mobil, aparat foto sau cameră video și să aplice în concurs.

Practica edițiilor anterioare arată că ceea ce participanții consideră a fi o încercare stângace și nesemnificativă, e anume ceea ce dă bine pe marele ecran.

Cu fiecare an, implicăm tot mai mult aplicanți din afara Chișinăului, inclusiv pe vorbitorii de limbă română din afara Republicii Moldova – din România, Serbia, Bulgaria, Ungaria, Ucraina ș.a.

Cele patru categorii competiționale vin să acopere toată gama de tematici ce pot fi abordate:

  • Film de un minut / Spot social,
  • Film Civic,
  • Reportaj TV,
  • Film fără categorie

Amatorii de film se pot înscrie în concurs, cu unul sau mai multe filmulețe, începând din 29 octombrie 2013, ora 22.30, doar completând formularul de aplicare pe pagina Festivalului, www.amatorul.eu” – organizatorii

Număr de vizualizări :1242


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro