”Revolta Orientului” de Carmen Gavrilă, lansat la Librăria Bastilia

mai 17th, 2013 | By | Category: Agenda de carte

Luni, 20 mai 2013, de la ora 18.30, la Librăria Bastilia (Piaţa Romană nr. 5) va avea loc lansarea volumului ”Revolta Orientului”, semnat de Carmen Gavrilă şi apărut recent în colecţia „Ego. Publicistică” a Editurii Polirom, disponibil şi în ediţie digitală. Vor lua cuvântul, alături de autoare: Bogdan Aurescu – secretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, Dan Petre – director general al Institutului Diplomatic Român şi Cristina Liberis – jurnalist.


”Revolta Orientului”, cu un cuvânt-înainte semnat de Bogdan Aurescu, reprezintă un demers jurnalistic mai mult decât necesar în contextul epocii istorice pe care o trăim şi pe care puţini dintre noi o înţeleg pe deplin.

În calitate de corespondent în Iran şi în statele arabe din Orientul Mijlociu pentru Radio România Actualităţi, Carmen Gavrilă îşi poartă cititorii, transpunându-i în mijlocul evenimentelor, prin zonele fierbinţi ale spaţiului islamic, scriind într-un stil pasionant, incisiv şi cu o atenţie deosebită asupra detaliilor care contează.

„Este o lectură care te ţine captiv, te pasi¬onează şi te emoţionează mai ales pentru umanitatea pe care o inspiră fiecare rînd, fiecare frază, fiecare pagină. Nu este analiză politică, ci mai mult decît atît: o viziune personală şi personalizată, construită cu migală pe baza observaţiei directe a ochiului de corespondent de presă care şi a acordat conştient şansa de a asista la făurirea unei noi epoci istorice…” (Bogdan Aurescu)

Carte recomandată de Radio România, Librarium

Carmen Gavrilă a absolvit Facultatea de Limbi Străine, secţia Limba Persană şi Studii Americane, la Universitatea din Bucureşti. Din 1998 este jurnalist specializat în afaceri externe, europene şi problematica spaţiului islamic, iar din 2004 este şi corespondent în Iran şi state arabe din Orientul Mijlociu pentru Radio România Actualităţi. S-a clasat în Top 10 Cei mai buni jurnalişti de politică externă din România realizat de Foreign Policy România în 2010 şi 2011. Printre distincţiile pri¬mite se numără premiul special „Media e Italia/Europa” pentru jurnalism în Orientul Mijlociu acordat la cea de a treia ediţie a Premiilor Asociaţiei Jurnaliştilor Italieni „Città di Salerno” (2007), Premiul pentru Interviu al Clubului Român de Presă (2007) şi premiul „Tînărul jurnalist al anului 2009” la categoria Politică externă şi afaceri europene, acordat de Freedom House România.

Număr de vizualizări :1242


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro