O lectură subiectivă sau despre cărţi şi prietenii

sept. 9th, 2012 | By | Category: La Țintă!

Cea mai recentă carte lansată de Dan Mircea Cipariu, „singurătatea vine pe facebook”, mi-a oferit o lecţie despre cărţi şi prietenii, despre cunoaşterea de sine şi cunoaşterea prietenilor după ce ai făcut pace cu tine însuţi. Poate că sunt subiectivă când scriu despre această carte şi despre poetul şi omul Dan Mircea Cipariu, dar adevărul este că această revelaţie m-a luat pe sus, mi-a întors realitatea pe toate părţile şi m-a făcut să mă privesc altfel din interior în exterior şi invers.

Doar omul împăcat cu sine îţi poate oferii atâta energie pozitivă şi linişte ca poeziile lui Dan Mircea Cipariu din cea mai recentă carte a sa. Poate că acest editorial despre „singurătatea vine pe facebook” (apărută la editura Tracus Arte) este doar o picătură într-o mare de reacţii pozitive. De departe evenimentul editorial cel mai important al acestei perioade, acest volum de poeme a făcut deja înconjurul iubitorilor de poezie şi continuă să facă „victime”. Eu, însă, scriu despre experienţa mea intimă, despre propria mea revelaţie avută atunci când mă aşteptam mai puţin şi asta pentru că am urmărit pas cu pas cum acest volum prinde formă, i-am simţit fiecare fremătare interioară, i-am surprins fiecare volum exterior şi credeam că nu mă mai poate surprinde cu nimic. Nu am simţit cu adevărat emoţia apariţiei de sub tipar şi răsfoirea acestei cărţi pentru că poemele le ştiam deja, iar organizarea lansării de marţi, 11 septembrie 2012, de la Librăria Mihail Sadoveanu Bucureşti (ora 17.00) a fost cel mai normal lucru de făcut, era evoluţia firească a lucrurilor, dar reacţiile care mai de care mai intime şi mai puternice ale celor care au intrat deja în posesia acestui volum m-au făcut să mă opresc puţin din ritmul alert al vieţii şi să mă privesc pe mine prin această carte şi prin această experienţă de maturizare a lui Dan Mircea Cipariu. Revelaţia a venit nechemată, necăutată, neaşteptată şi uimitoare: când faci pace cu tine şi cu temerile tale interioare de fapt începi să îi accepţi şi să îi înţelegi cu adevărat pe cei de lângă tine şi viaţa începe să te recompenseze.

Dorina Cioplea

Număr de vizualizări :1407


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro