Începe stagiunea la Teatrul „Sică Alexandrescu” din Brașov

sept. 8th, 2012 | By | Category: Eveniment

La teatrul brașovean, stagiunea 2012-2013 va începe cu o premieră: „Domnul Kolpert” de David Gieselmann, regia Radu-Alexandru Nica. Spectacolul va avea loc duminică, 9 septembrie 2012, ora 19.00, la Sala Mare a Teatrului „Sică Alexandrescu”.

David Gieselmann face parte din generația tânără de dramaturgi germani. După ce a terminat studiile de specialitate (creative writing), la Universitatea de Artă din Berlin, a început să scrie, piesele sale fiind jucate în mici teatre independente. În 1999, Deutschland Radio Berlin a produs pentru prima dată un text de-al său (Blauzeugen), spectacolul radiofonic având un succes imediat și fiind încununat cu numeroase premii. În 1999, Gieselmann a primit și o rezidență la Royal Court Theatre din Londra, pentru ca, în 2000, în cadrul „Săptămânii noii dramaturgii Germane”, tot la Royal Court Theatre, comedia sa neagră, Domnul Kolpert, să aibă premiera.

Succesul internaţional al piesei autorului german a fost unul de necontestat. Dovadă faptul că, în scurt timp, a fost tradusă şi montată în peste 25 de ţări. „Ce altă comedie neagră ar putea să fie mai bună decât aceasta? Geniala piesă a lui David Gieselmann nu doar că satirizează apetitul pentru violenţă, pe care îl întâlnim atât de des în filmele şi textele contemporane, dar, într-un mod bizar, chiar îl satisface.” – consemna The Independent, după premiera londoneză.

De atunci, David Gieselmann este un nume recunoscut în noua dramaturgie germană. A continuat să scrie atât piese pentru scenă, cât și radiofonice, dar și librete de operă.

Este prima dată când Radu-Alexandru Nica – regizor care şi-a făcut debutul în 2004 şi a fost recompensat cu Premiul UNITER pentru debut, iar anul acesta a fost nominalizat la Premiul UNITER pentru cel mai bun regizor –,  lucrează cu trupa braşoveană. Din distribuţia pe care şi-a ales-o fac parte: Iulia Popescu, Marius Cordoş, Carmen Moruz, Mihai Bica, Virginia Itta Marcu, Relu Siriţeanu. Scenografia spectacolului este realizată de Ioana Popescu, iar coloana sonoră de Alex Halka.

Număr de vizualizări :1101


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro