Gustav Klimt în fosta reşedinţă de vară a regelui Carol I

sept. 3rd, 2012 | By | Category: La Țintă!
În perioada 15 septembrie – 15 decembrie 2012, sălile de expoziţie ale Muzeului Naţional Peleş din Sinaia vor găzdui expoziţia “Gustav Klimt și Kunstlerkompagnie”, care va marca 150 de ani de la naşterea lui Gustav Klimt. Cu această ocazie, publicul va putea admira peste 25 de lucrări originale semnate de artistul austriac. Fosta reşedinţă de vară a regelui Carol I şi a reginei Elisabeta, devenită în anul 1953 muzeu, a fost deschisă pentru public până în anul 1975, iar după o perioadă de restaurare, începând din 1990, a fost redeschisă ca muzeu. Imobilele Peleş şi Pelişor (retrocedate Familiei Regale române) sunt închiriate statului român şi funcţionează ca muzee până la 1 martie 2013, fiind administrate de Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional.

Unul dintre cele mai importante ansambluri arhitectonice din România şi unul dintre cele mai importante monumente din Europa, Castelul Peleş poate fi una dintre destinaţiile turistice perfecte pentru iubitorii de cultură şi o ţintă ideală pentru artiştii în devenire.
Pentru cei care au posibilitatea să treacă graniţa, la Viena, la Palatul Belvedere Superior, este organizată cea mai mare expoziţie din lume dedicată lui Gustav Klimt. Lucrarea “Sărutul/ Der Kuss”, poate cea mai cunoscută de publicul larg, va face parte din această expoziţie. Această expoziţie va conţine 120 de obiecte, dintre care 30 sunt picturi ale artistului. Acestea corespund celor șapte teme care au dominat imaginarul artistic al lui Klimt : Compania artistului, Familia, Secession, Perioada de aur, Peisaje, Portrete de Femeie, Războiul Mondial și Moartea.
Pentru cei care îndrăgesc pictura lui Klimt, mai multe informaţii despre expoziţia din România la pagina web: http://peles.ro/gustav-klimt-si-kunstlerkompanie/
Andra ROTARU
Număr de vizualizări :1415


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro