spot_img

Dan Mircea Cipariu, la 40 de ani: „singurătatea vine pe facebook”

Vineri, 7 septembrie 2012, Editura Tracus Arte va difuza în librării cartea „singurătatea vine pe facebook” de Dan Mircea Cipariu. Volumul este tehnoredactat de Florin Iaru şi conţine 12 desene de Mihai Zgondoiu. Cei 2810 prieteni de pe facebook ai autorului aşteaptă această apariţie ca pe un autentic eveniment editorial. Lansarea oficială este programată vineri, 21 septembrie 2012, ora 19.30, în cadrul unui concert special realizat de Dan Mircea Cipariu împreună cu Mike Godoroja & Blue Spirit, concert ce va deshide cea de-a doua ediţie a celui mai mare festival cultural în aer liber al Bucureştiului, STRADA DE C’ARTE, organizat de Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”. Cartea va fi promovată în cadrul unui turneu de lecturi publice în Galaţi, Braşov, Cluj, Mediaş, Satu Mare, Baia Mare, Oradea, Arad, Timişoara, Târgu Jiu, Craiova, Râmnicu Sărat, Focşani, Iaşi şi Botoşani. Sponsorul proiectului: TotalSoft. Parteneri media: Radio România Cultural, revista „Cultura” şi www.agentiadecarte.ro.

„La 40 de ani viaţa nu are rost cu Coca-Cola şi, mai cu seamă, cu gândirea devoratoare, motiv pentru care sunt tare bucuros pentru faptul că de aproape 3 ani sunt ovo-lacto-vegetarian, împreună cu iubita mea Dorina. Am scris această carte obsedat de ideea cumplitului paradox pe care îl trăim: avem comunicare de masă fără comunicare, pierdem sinestezia şi accidentul metafizic care este descoperirea, pupilă în pupilă, al lui Celălalt. Mulţi se aruncă în marea facebook crezând că vor scăpa de singurătate, de dramele şi spaimele interioare. Trecând această mare a deziluziei-iluziei găseşti şi mai multă însingurare, şi mai multă înstrăinare. Dacă foloseşti acest instrument doar pentru relaţii publice, vei putea fi doar un om pragmatic şi atât!”, a spus Dan Mircea Cipariu despre noua sa carte.

„Am ales această zi de 7 septembrie pentru că acum 40 de ani, la Bucureşti, se năştea scriitorul şi jurnalistul Dan Mircea Cipariu, unul dintre cei mai importanţi manageri culturali ai României de azi. Această nouă carte, în 1000 de exemplare, cu 12 desene de Mihai Zgondoiu şi 40 de exemplare de autor ce conţin tot atâtea ex libris-uri, sunt convins că va reprezenta unul dintre evenimentele editoriale ale ultimilor ani. Tema gravă a înstrăinării prin noile tehnologii ale informaţiei şi ale comunicării naşte o poezie cu interogaţii profunde, o poezie ce îşi mai găseşte salvarea doar în vis şi Dumnezeu.”, a declarat Ioan Cristescu, directorul Editurii Tracus Arte.

DAN MIRCEA CIPARIU s-a născut la 7 septembrie 1972, în Bucureşti. Este absolvent al Şcolii Superioare de Jurnalistică din Bucureşti şi licenţiat al Universităţii Bucureşti, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării. Preşedinte al Asociaţiei EURO CULTURART, preşedinte al APLER (Asociaţia Publicaţiilor Literare şi Editurilor din România), preşedinte al Asociaţiei Scriitorilor Bucureşti-Secţia Poezie, preşedinte al Opera Scrisă. Ro – societate de gestiune a drepturilor de autor, publisher alwww.agentiadecarte.ro.

Volume publicate: Marfă, antologie colectivă (Dan Mircea Cipariu, Florin Dumitrescu, Sorin Gherguț, Dan Pleșa, Bogdan O. Popescu), Editura Salut, 1996; Hai să ne-ntâlnim pe site sâmbătă seara, Editura Libra, 1999; Mahalaua de azi pe mâine. Poeme trăite de Dan Mircea Cipariu & Traian T. Coșovei, Editura Vinea, 2000; Virusul romantic. Acum cu 20% mai multă poezie, Editura Libra, 2001; Sunt pur din ce în ce mai pur, 33 de povestiri și tot atâtea pictopoeme ilustrate de Mihai Zgondoiu, Editura Libra, 2002; Timișoara în trei prieteni, Dan Mircea Cipariu, Robert Șerban, Mihai Zgondoiu, cu o pre/postfață de Șerban Foarță și Florin Iaru și două desene de Suzana Fântânariu, Editura Brumar, 2003; sunt eu maria petrarca rilke. adevărata biografie a mariei dante spinoza, Editura Fundației Culturale Libra, 2004; Poarta Schei nr.4, Editura Brumar, 2005; Tsunami, Editura Brumar, 2006, Poemul matriță, Editura Brumar, 2008; Marfă reîncărcată, antologie colectivă (Dan Mircea Cipariu, Florin Dumitrescu, Sorin Gherguţ, Dan Pleşa, Bogdan O. Popescu), Editura Brumar, 2012. Membru al Uniunii Scriitorilor din România. În 2007, volumul său de poeme „Tsunami”, Editura Brumar, 2006, a primit Premiul Asociaţiei Scriitorilor din Bucureşti.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508