Artiştii Lia şi Dan Perjovschi, prezenţi la cea de-a doua Bienală Industrială de Artă Contemporană Ural

aug. 30th, 2012 | By | Category: Eveniment

În perioada 13 septembrie-22 octombrie 2012, artiștii contemporani își dau întâlnire la Ekaterinburg, în Rusia, în cadrul celei de-a doua ediții a Festivalului de Artă Contemporană Ural. Artiștii participanți, printre care se află și Lia și Dan Perjovschi, vor expune în spații mai puţin convenţionale: o serie de fabrici industriale abandonate sau care încă operează.

Tema centrală a bienalei analizează problema viziunii artistice în lumea actuală, care își pierde trecutul și are în față un viitor incert. Expoziția a primit titlul „The eye never sees itself / Ochiul nu se vede niciodată”, sub inspirația poemului „Report to the Symposium”, scris de Joseph Brodsky cu doar o zi înainte de căderea Zidului Berlinului.

Programul Bienalei include o platformă intelectuală, câteva proiecte speciale, rezidențe pentru artiști și un program paralel care vizează expoziții în diferite muzee, galerii spații alternative, o serie de proiecte create independent de curatorii instituțiilor gazdă.

Număr de vizualizări :1175


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro