Zburdălnicie din poartă-n poartă, la Muzeul Satului

iul. 27th, 2012 | By | Category: Postcard

Asociația ”De dragul artei” lansează programe de educație creativă pentru familii cu copii de 2-6 ani, la Muzeul Național al Satului ”Dimitrie Gusti”. Copiii, însoțiți de părinți, vor fi invitați în muzeul în aer liber pentru a descoperi prin joc și joacă gospodăriile. Se propun două tipuri de activităţi într-un singur program care durează o oră: vizită interactivă în curtea unei gospodării şi un atelier creativ în care copiii vor folosi materiale naturale întâlnite în spațiul satului tradițional.

Copiii vor fi mici Hänseli sau Greteli care își vor crea propriile trasee de la poarta mare maramureșeană spre una dintre clădirile din gospodăria Ieud. Cu faină, grâu sau pietricele, traseele lor vor duce la câte o șură, casă, grajd sau fâneață și le vor descoperi funcțiunea prin asocierea cu un obiect sau prin răspunsul la o ghicitoare. Gospodăria cu unghere ascunse sau portițe mobile, cu fântână și fâneață se va lăsa descoperită natural de către copii prin jocuri de asociere, motricitate și prin bucuria folosirii materialelor naturale. În partea de atelier, în funcție de vârstă, se va testa echilibrul cumpenei propriei fântâni și mobilitatea crenguțelor împletite ale gardului maramureșan.
Programele se desfăşoară după următorul orar:
• sâmbătă, 28 iulie 2012, ora 10.00, familii cu copii de 2-3 ani
• duminică, 29 iulie 2012, ora 10.00, familii cu copii de 3-4 ani
• sâmbată, 4 august 2012, ora 10.00, familii cu copii de 4-6 ani
• duminică, 5 august 2012, ora 10.00, familii cu copii de 2-3 ani
• sâmbată, 11 august 2012, ora 10.00, familii cu copii de 3-4 ani
• duminică, 12 august 2012, ora 10.00, familii cu copii de 4-6 ani
Programările sunt absolut necesare şi se fac numai în săptămâna programului la emailul: programari@dedragulartei.ro

Număr de vizualizări :1112


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro