”…de la Semn la Obiect” la Galeria Galateea

iul. 27th, 2012 | By | Category: Eveniment

Joi, 2 august 2012, de la ora 19.00, la Galeria Galateea (Calea Victoriei 132, sector 1, București), va avea loc vernisajul expoziției ”…de la Semn la Obiect”, în care expun artiștii constănțeni Gheorghe Fărcașiu, Constantin Papadopol și Eusebio Spînu. Expoziția poate fi vizitată în perioada 2-20 august 2012. Curator: Eusebio Spînu. Un eveniment al Uniunii Artiștilor Plastici din România.

Redeschisă prin iniţiativa Uniunii Artiştilor Plastici din România la finele anului 2011, Galateea este prima galerie de ceramică contemporană din România. Expoziţia “De la Semn la Obiect” este primul eveniment în galeria Galateea în care găsim obiect ceramic şi pictură obiect.

Cei trei artişti vizuali, constănţenii Gheorghe Fărcaşiu, Constantin Papadopol şi Eusebio Spînu, sunt absolvenţi ai Universităţii de Arte Bucureşti, fãcând parte din generaţii diferite ale secţiei de ceramicã, clasa Costel Badea.

Gheorghe Fărcaşiu este fascinat de tensiuni tectonice cristalin-amorfe transpuse în material ceramic, colorat în masã, ce capãtã forme sculpturale riguros construite în care accidentalul şi naturalul au valenţe plastice.

Constantin Papadopol este într-o permanentã dualitate volum – culoare, încercând sã stabileascã un armistiţiu între adoraţia faţã de spirit şi adoraţia faţă de materie, preocupat fiind nu de relaţia timp – spaţiu, ci de materie – energie. Deviza sa: Materie Colorată Nu Lumină Colorată!

Eusebio Spînu se foloseşte de suportul ceramic decupat în portrete imaginare, desenându-le şi structurându-le ca pe un câmp metaforic, ludic prin gesturi şi semne plastice.

Număr de vizualizări :1020


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro