„Tunelul”de Ernesto Sabato, lansat la Institutul Cervantes în cadrul Nopţii Institutelor Culturale

iun. 20th, 2012 | By | Category: Postcard

Vineri, 22 iunie 2012, ora 19:30, la Institutul Cervantes (Str. Marin Serghiescu nr.12, Bucureşti) va avea loc lansarea volumului „Tunelul”de Ernesto Sabato, Editura Humanitas Fiction, Seria de autor „Ernesto Sabato”. Volumul va fi prezentat de Denisa Comănescu, Tudora Şandru Mehedinţi, Andrei Ionescu.

Încă de la apariţie, în 1948, în revista „Sur” a Victoriei Ocampo, romanul „Tunelul” s-a bucurat de aprecierile elogioase ale unor mari scriitori ca Thomas Mann, Graham Greene şi Albert Camus, autorul fiind considerat un „clasic existenţialist“.

Roman tulburător şi captivant despre dragoste şi moarte, întemeiat pe o investigaţie existenţială a dramei determinate de imposibilitatea comunicării cu semenii, de solitudinea iremediabilă a individului şi mai cu seamă a artistului, de abisul halucinant dintre puritate şi nebunie, Tunelul este confesiunea pictorului Juan Pablo Castel. Din închisoare, acesta decide să relateze faptele şi să dezvăluie motivele obscure care l-au determnat s-o omoare pe María Iribarne. Sondând cu rigoare magistrală condiţia tragică a omului contemporan, izvorâtă din credinţa excesivă în raţiune, Sabato descrie modul în care un artist sensibil şi talentat ajunge treptat, sub imperiul propriilor demoni lăuntrici, de la obsesia atotstăpânitoare pentru dragostea absolută la gelozie (auto)distrugătoare, apoi la nebunie şi crimă.

Număr de vizualizări :1063


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro