„Sexualitatea şi Psihanaliza – Contribuţii la psihanaliză ” de Ferenczi Sandor

iun. 20th, 2012 | By | Category: Eveniment

La Editura Herald a apărut volumul „Sexualitatea şi Psihanaliza – Contribuţii la psihanaliză ” de Ferenczi Sandor, în colecţia „Psihoterapia”, traducere de Monica Medeleanu.

Volumul de faţă cuprinde o serie de articole ale lui Sandor Ferenczi ce abordează dezvoltarea psiho-sexuală a individului uman. Elaborările teoretice promovate se bazează foarte mult pe tezele de început ale lui Sigmund Freud. Una dintre teoriile preluate de Ferenczi este teoria seducţiei şi a traumatismului infantil.

Ferenczi îşi prezintă prin intermediul acestor articole concepţia despre homosexualitate, manifestă sau latentă, impotenţa sexuală, onanism şi angoasa de castrare, simbolism şi limbaj obscen. Pune de asemenea problema transferului şi a introiecţiei, comentează tehnica analizei psihologice a viselor etc. Fiecare articol face referire la cazuri concrete, descrise cu abilitate, analizând cu francheţe atât nevroza pacientului, cât şi limitele intervenţiei terapeutice. Ferenczi pune în joc un fin simţ al observaţiei şi o mare capacitate de empatizare, observându-se încă de la începutul practicii sale psihanalitice nevoia de a intra în relaţie cu pacientul, de a răspunde empatic nevoilor sale.

Număr de vizualizări :991


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro