Zilele Europene ale Operei, sărbătorite la Opera Naţională Bucureşti

mai 3rd, 2012 | By | Category: Eveniment

Sâmbătă și duminică, 12 şi 13 mai 2012, în toate teatrele lirice importante ale continentului sunt sărbătorite Zilele Europene ale Operei. Evenimentul este coordonat la nivel internaţional de Opera Europa şi RESEO, ediţia din acest an reunind peste 80 de companii. Opera Naţională Bucureşti va participa la această sărbătoare cu o serie de evenimente speciale, deschise iubitorilor de toate vârstele ale operei şi ale artei în general.


Obiectivul manifestării este acela de a deschide uşile teatrelor lirice pentru a permite publicului larg să descopere specificul operei şi universul “ascuns” din spatele scenei. Potrivit organizatorilor, 60% dintre vizitatorii de anul trecut au păşit pentru prima oară într-un teatru liric, iar două treimi din acest procent îl reprezintă tinerii sub 35 de ani.  Tema aleasă pentru ediţia 2012 este “Passion” (Pasiune).

Pentru a facilita accesul unui număr mare de spectatori la aceste evenimente, ONB oferă un bilet gratuit pentru fiecare bilet cumpărat, de aceeaşi valoare. Oferta este valabilă numai pentru spectacolele „Don Giovanni” şi “Gala de balet”.

Sâmbătă, 12 mai 2012, de la 18.30, Opera Naţională Bucureşti îl aduce pe scenă pe cuceritorul Don Juan în spectacolul de operă „Don Giovanni” (W.A. Mozart), coproducţie ONB – Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti – Universitatea Naţională de Arte.

Spectacolul este regizat de Anda Tabacaru Hogea, scenografia aparţine lect. univ. dr. Anca Albani, mişcarea scenică – conf. univ. dr. Monica Mihăescu, asistent de regie – Cătălin Voineag, pregătirea muzicală – Mihai Vîrtosu şi Vlad Agachi.

Tineri artişti vor da viaţă personajelor capodoperei mozartiene, una dintre cele mai apreciate opere a tuturor timpurilor.

Duminică, 13 mai 2012, de la 11.00, micii spectatori sunt invitaţi la spectacolul muzical “Cutia cu jucării” (Claude Debussy) – una dintre cele mai recente premiere ale Studioului Experimental de Operă şi Balet „Ludovic Spiess“.

“Cutia cu jucării” este o cutie magică în care păpuşile prind viaţă şi se luptă pentru dragoste. Cei mici, dar şi cei mari sunt invitaţi în lumea minunată a jucăriilor, în acest spectacol plin de culoare, în care muzica şi dansul se împletesc cu proiecţiile şi personajele de poveste.

Din distribuţie fac parte artişti ai ONB: Marta Cristina Sandu, Iulian Gliţă, Mihai Mezei, Carmen Lupei, Marian Horhotă, Marina Minoiu, Jelena de Roeck, Sena Hidaka.

Număr de vizualizări :1070


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro