Chitaristul Maxim Belciug, în concert la Biblioteca Naţională a României

apr. 23rd, 2012 | By | Category: Postcard

Joi, 26 aprilie 2012, ora 19.30, în aula din noul sediu al Bibliotecii Naţionale a României va răsuna pentru prima dată muzica. Chitaristul Maxim Belciug aduce pe scenă acorduri din cel mai recent CD al său, în care înfloriturile baroce ale lui Johann Sebastian Bach, Domenico Scarlatti sau Gaspar Sanz se împletesc cu ritmuri de tarantelă, valsuri ruseşti şi cadenţe de flamenco.

Concertul face parte din săptămâna de evenimente culturale prilejuite de deschiderea pentru public a noului sediu al Bibliotecii Naţionale a României, situat în B-dul Unirii nr. 22 din Bucureşti. Intrarea este liberă.

Maxim Belciug, unul dintre cei mai carismatici muzicieni de astăzi, şi-a obişnuit publicul cu un tip de act artistic bazat pe sinceritate totală. Discret ca persoană, dar expresiv până la năstruşnicie ca muzician, Maxim Belciug abordează un repertoriu eclectic, trecând cu graţie, într-un stil personal, de la baroc la muzică latino-americană sau de la romantici la flamenco, strunindu-şi chitara să caute mereu muzica pură, vie şi plină de culoare. Astfel, apariţiile sale în concert se bucură întotdeauna de ecoul special al trecerii unei păsări rare.

Încântări – cel mai recent CD solo al chitaristului Maxim Belciug – se înscrie în acelaşi tipar. Cele 18 piese incluse pe CD deapănă, în fraze cu sonorităţi diverse, când pasionale, când atinse de reverie, o poveste de dragoste. Dragostea chitaristului pentru instrumentul său, pentru muzică şi pentru frumos, sub care se ascunde speranţa că “frumuseţea va salva lumea”.

Număr de vizualizări :895


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro