Profesorul Nicolae Constantinescu, invitat la Cafeneaua critică

apr. 23rd, 2012 | By | Category: Eveniment

Miercuri, 25 aprilie 2012, ora 19:00, în Club A (Str. Blănari Nr. 14, Bucureşti), va avea loc o nouă ediţie a proiectului de dezbateri culturale „Cafeneaua critică”. Invitat: profesorul Nicolae Constantinescu – folclorist, etnolog, antropolog. Amfitrion: Ion Bogdan Lefter.

Pe 25 aprilie (din nou într-o zi de miercuri), invitatul Cafenelei critice este folcloristul, etnologul, antropologul Nicolae Constantinescu, unul dintre marii profesori ai Literelor bucureştene din ultima jumătate de secol. Asemeni colegilor săi de generaţie, Nicolae Constantinescu a devenit recent septuagenar (pe 5 octombrie 2011). În dialog liber, convivial, ca la o… Cafenea (fie şi…critică!), profesorul Nicolae Constantinescu va vorbi despre viaţa şi cariera sa.

Cafeneaua critică este un proiect de dezbateri culturale pe teme de actualitate. Prima serie s-a desfăşurat în anii 1990, la Cafeneaua Facultăţii de Litere a Universităţii Bucureşti. De la reluarea sa în noiembrie 2008, Cafeneaua critică a fost găzduită de cluburile bucureştene The Silver Church, Club A şi Club Control. De la debutul „stagiunii” 2011-2012, Cafeneaua critică a revenit la Club A şi se desfăşoară joia seara.

Număr de vizualizări :1194


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro