Roadshow-ul Agenda Digitală pentru Europa 2020, la Oradea

apr. 24th, 2012 | By | Category: Eveniment

Agora Group organizează marţi, 24 aprilie 2012, ora 09:00, la Hotel Continental Forum, sala Belvedere (Oradea), primul eveniment din acest an din cadrul roadshow-ului Agenda Digitală pentru Europa 2020, organizat de către Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale.

Agenda Digitală pentru Europa 2020 reprezintă una dintre cele şapte iniţiative-pilot ale Strategiei Europa 2020 dezvoltată de Comisia Europeană.

Obiectivul Agendei Digitale pentru Europa 2020 este trasarea unui parcurs cu scopul de a exploata la maximum potenţialul social şi economic al TIC, în special al internetului, care reprezintă un suport vital al activităţilor economice şi sociale, fie că este vorba de afaceri, muncă, joacă, de a comunica sau a ne exprima liber. Implementarea cu succes a acestei Agende va stimula inovaţia şi creşterea economică, ameliorând în acelaşi timp calitatea vieţii de zi cu zi a cetăţenilor şi a întreprinderilor.

În Romania, proiectul Agenda Digitală pentru Europa 2020 este dezvoltat de către Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale. În cadrul road-show-ului invitații vor putea discuta cu reprezentanți ai MCSI, ai Centrului Național România Digitală și reprezentanți ai partenerilor HP, Teamnet, Teletrans despre: promovarea parteneriatelor public-private în domeniul TIC, dezvoltarea de noi e-Infrastructuri din domeniul TIC și elaborarea de noi generații de aplicații și servicii bazate pe Internet, identificarea zonelor de interes în care România s-ar putea implica (inclusiv clustere TIC) și construi infrastructuri care sprijină inovația, evaluarea potențialului sectorului TIC de a reduce consumul energetic din alte sectoare, avantajele implementării serviciilor de eGovernment în România și reducerea decalajului digital față de alte state membre, sprijinirea mediului privat (în special IMM) prin implementarea de proiecte strategice la nivel național și regional.

Mai multe detalii găsiți la

http://digitalagenda.ro si http://www.agora.ro/conferinta/digital-agenda-romania-oradea#intro .

Număr de vizualizări :1001


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro