„Superhero” de Ciprian Măceşaru, lansat la Librăria Bastilia

mart. 5th, 2012 | By | Category: Agenda de carte

Miercuri, 7 martie 2012, ora 19, la Librăria Bastilia din Bucureşti, va avea loc lansarea romanului „Superhero”, debutul în proză al poetului şi jurnalistului Ciprian Măceşaru, volum apărut la Editura Cartea Românească. Prezintă: Dan C. Mihăilescu şi Alex Ştefănescu. Moderator: Oana Boca.

Paul este un scriitor mediocru, un editor amoral, un soț jalnic și un fiu revoltat într-o lume a succesului rapid și a vedetelor de tot felul. Se visează un mare romancier, își dorește să fie un Superhero. Apăsat de amintiri traumatizante din copilărie și format de povești cu supereroi de mucava, oscilând între bovarism și impostură, el reușește totuși să dobândească celebritatea mult visată în urma unui furt literar care însă nu rămâne fără urmări. Romanul lui Ciprian Macesaru este prima dintre ele.

„Cum să nu admiri necondiționat așa o fierbinte coregrafie meditativă, deopotrivă juvenilă și agil exersată, ingenuă și experimentată, într-un peisaj uman ireversibil alterat de prostie, rea-voință, rea-credință și neputință?” (Dan C. Mihăilescu)

Număr de vizualizări :858


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro