„Bărbatul vieţii mele” de Manuel Vázquez Montalbán

ian. 13th, 2012 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Art, în Seria de autor „Manuel Vázquez Montalbán”, a apărut volumul „Bărbatul vieţii mele” de Manuel Vázquez Montalbán, traducere din limba spaniolă şi note de Ileana Scipione.

 

Întors ca detectiv particular în Barcelona, Pepe Carvalho este angajat să investigheze moartea misterioasă a unui tânăr ce provine dintr-o familie influentă din Spania. Pe urmele suspectului, detectivul se apropie din ce în ce mai mult de montajul unui joc de putere între sectele religioase şi grupările politice naţionaliste. Pe fundalul anchetei, se desfăşoară sofisticatul peisaj cotidian al detectivului, imaginea deposedată de suflet a oraşului ce suferă mutaţiile globalizării, aflat în tranziţie de la totalitarism la democraţie. În căutarea criminalului, Carvalho se trezeşte prins între două femei –fosta lui parteneră Charo şi enigmatica Yes, o iubită din tinereţe –, pentru ca, în final, în urma unui scenariu de trădare, să fie nevoit să lupte pentru a-şi salva viaţa.

Număr de vizualizări :1027


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro