Lecturi şi lansări cu Călin Sămărghiţan şi George Precup, la Braşov

feb. 10th, 2011 | By | Category: Eveniment

Vineri, 11 februarie 2011, ora 18:00, la Librăria OKIAN (str. Mureşenilor nr.1, Braşov), Grupul de sunete-litere-şi-culori “Caii verzi de pe pereţi” organizează un nou eveniment inedit. Astfel, Călin Sămărghiţan va lansa volumul “Fardad”, Editura Print Atu (2009), iar George Precup va citi poeme dintr-un volum în pregătire. Cei doi poeţi sibieni vor fi acompaniaţi muzical de violoncelistul Florin Craiu. Moderatori: Adrian Munteanu şi Laurenţiu-Ciprian Tudor. Evenimentul e sprijinit de Librăria “Okian” Braşov şi Fundaţia “Arania” din Braşov.

CĂLIN SĂMĂRGHIŢAN este un poet, prozator, eseist născut în 1969 la Sibiu. Este licenţiat în Teologie (1992) şi Litere (2001) la Univ. „Lucian Blaga” din Sibiu. Este doctor în teologie al Univ. „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca (2000).  A fost redactor şef al revistei de cultură „Gândirea” – serie nouă, din Sinaia, în perioada 1994-2004. Este membru fondator şi preşedinte al Asociaţiei „Artgothica Sibiu”, din 2010. Organizator al Serilor Artgotice – „Expoziţia de poezie” în Sibiu în anii 2005, 2008-2011, la care sunt invitaţi scriitori, editori de revistă şi artişti plastici din ţară şi din străinătate. De asemenea este organizatorul Taberei de poezie de la Cisnădioara (2009), la care au participat 18 scriitori din ţară. A publicat cărţile: „Aşa cum este, nu este” (poezii), 2002, Editura Punct, Bucureşti şi „Fardad” (poezii), 2009, Editura Print ATU, Sibiu. În prezent este preot militar la Academia Forţelor Terestre Sibiu.

GEORGE PRECUP este un poet născut în 1954 la Borsec, judeţul Harghita. Are licenţă şi master în istorie – antropologie la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România – Filiala Sibiu din anul 2002. A publicat volumele de versuri: „Emiratele visului” (debut, Editura Euphorion, Sibiu, 1992), „Răul în sâmbure” (Editura Dacia, Cluj-Napoca, 1997), „Luntre pe ape” (Editura Cartea Românească, Bucureşti, 2000), „Măduva nopţii” (Editura Cartea Românească, Bucureşti, 2002) şi „Într-o limbă uitată de Dumnezeu” (Editura Vinea, Bucureşti, 2007). În 1997 primeşte Premiul Editurii „Dacia”, Cluj-Napoca pentru cartea anului, în 2002 Premiul revistei „Poesis” şi în 2007 Premiul pentru Poezie al U.S.R. – Filiala Sibiu. În prezent este inspector (drepturi de autor) la Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din Sibiu.

Violoncelistul FLORIN CRAIU este student în anul III la Facultatea de Muzică a Universităţii „Transilvania” din Braşov şi colaborator al Filarmonicii braşovene. A colaborat cu actorul Mihai Bica la realizarea recitalului „Viaţă, putred ghem de sfoară” alcătuit pe baza sonetelor poetului Adrian Munteanu.

Număr de vizualizări :1336


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro