Scriitoarea Elizabeth Gilbert, inclusă în topul celor mai influenţi 100 de oameni din lume, tradusă cu un nou volum în România

feb. 10th, 2011 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Humanitas, în colecţia “Memorii/Jurnale”, va apărea volumul “Şi am sus da. O poveste de iubire” de Elizabeth Gilbert. Volumul reprezintă continuarea bestsellerului “Mănâncă, roagă-te, iubeşte”. Volumul “Şi am spus da. O poveste de iubire” a fost tradus, sub diverse titluri, în numeroase limbi, şi figurează pe listele de bestselleruri din multe ţări.

„Căsătoria e o stranie combinație de vis și realitate, iar noi, cuplurile, ne petrecem viața încercând să negociem granița dintre cele două. Am să spun asta, pentru ca este, cred, cea mai importantă informație din toată cartea: căsătoria nu e un joc pentru oameni tineri.“, a spus autoarea.

Elizabeth Gilbert (n. 1969 în Waterbury, Connecticut; studii de științe politice la New York University) a devenit celebră odată cu apariția volumului autobiografic “Mănâncă, roagă-te, iubeşte” (2006), megabestseller internaţional (10 milioane de exemplare publicate în lume, traduceri în 30 de limbi), apărut în românește la Humanitas în 2008 (60 000 de exemplare publicate până la începutul lui 2011), ecranizat în 2010, cu Julia Roberts şi Javier Bardem în rolurile principale. Volumul de povestiri „Pelerinii” (1997; Premiul Pushcart şi nominalizare pentru Pen/Hemingway Award în 1998), apărut și el în românește (Humanitas, 2010), reprezintă debutul ei literar. Au urmat romanul „Stern Men” (2000; în curs de apariţie la Humanitas sub titlul Bărbații de pe punte), volumul non-fiction „Ultimul bărbat american” (2002; Humanitas, 2009), finalist în competiţia pentru două premii importante – National Book Award şi National Book Critics Award, volumul autobiografic deja menționat şi continuarea lui, „Şi am spus da. O poveste de iubire” (Committed. A Skeptic Makes Peace with Marriage), devenită curând bestseller în SUA.
A fost colaboratoare la diverse publicații, printre care ediţia americană a revistei GQ, articolele ei primind două nominalizări pentru National Magazine Award. Un articol din 1997, „The Muse of the Coyote Ugly Saloon”, bazat pe experienţa autoarei ca angajată într-un bar newyorkez, a stat la baza filmului „Coyote Ugly”. În 2008, revista Time a inclus-o în topul celor mai influenţi 100 de oameni din lume.

Număr de vizualizări :1578


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro