Expoziţia “Adevăr – Compasiune – Toleranţă”, itinerată în peste 45 de ţări, la Galeria Căminul Artei din Bucureşti

feb. 10th, 2011 | By | Category: Eveniment

Luni, 14 februarie 2011, ora 19:30 la Galeria Căminul Artei (Str. Biserica Enei nr. 16, Bucureşti), va avea loc vernisajul expoziţiei “Adevăr – Compasiune – Toleranţă”, care prezintă lucrări noi din creaţia grupului internaţional de artişti consacraţi: Kathleen Gillis, Kunlun Zhang, Xiaoping Chen, Xiqiang Dong şi alţii. Publicul va putea viziona expoziţia la Galeria Căminul Artei din Bucureşti, în perioada 14 – 28 februarie 2011, între orele 11:00-19:00. Evenimentul este organizat de Asociaţia Română de Qigong Falun Dafa România”.

Expoziţia “Adevăr – Compasiune – Toleranţă”, care este itinerată în lume din anul 2004, a fost găzduită şi prezentată în diverse săli de expoziţie cum ar fi: National Arts Club din New York City, Camera Reprezentanţilor a Statelor Unite, Thomson Centre – Chicago, Columbia University – NY. Tablourile au fost expuse și în Asia (National Chengchi University – Taiwan), în Australia (Canberra Legislative Comittee Hall) şi aproape în toată Europa (Hampstead Museum – Londra, Sala Naţională de Expoziţii din Moscova). Expoziţia a ajuns în România în 2009, după un turneu de mare succes în peste 45 de ţări şi 210 oraşe. Până acum lucrările au fost expuse la București, Timișoara, Iași, Oradea, Suceava și Bușteni.

Lucrările din această expoziţie au fost create de un grup de artişti consacraţi. Prin intermediul practicii Falun Dafa (Falun Gong) – o disciplină străveche chineză de meditaţie şi autoîmbunătăţire – ei şi-au adâncit înţelegerile spirituale, aflând răspunsuri la căutări de o viaţă cu privire la sensurile înalte ale existenţei.

Fiecare tablou reprezintă o poveste adevărată, picturile fiind realizate din dorinţa de a face cunoscute oamenilor lumii crimele persecuţiei şi torturile la care sunt supuşi practicanţii Falun Dafa în China zilelor noastre, precum şi frumuseţea unei vieţi trăite după standarde morale înalte.

Patru dintre artişti au fost ei înşişi victimele persecuţiei, fiind torturaţi şi bătuţi de către autorităţile chineze în lagăre de muncă forţată şi centre de detenţie din China. Unul dintre ei este încă deţinut în China.

Expoziţia prezintă contrastul dintre serenitatea practicii Falun Gong şi persecuţia şi tortura îndurate de mulţi practicanţi Falun Gong în China, aflaţi la mâna regimului comunist.
Artiştii speră că, prin expunerea acestor imagini în faţa comunităţii internaţionale, vor putea opri persecuţia şi salva vieţi nevinovate. Mesajul final este unul de speranţă şi triumf.

Expoziţia a fost iniţiată de renumitul sculptor chinez, Profesorul Kunlun Zhang, care a fost eliberat în 2001 dintr-un lagăr de muncă forţată al Partidului Comunist Chinez, dupa trei luni de tortură psihică şi fizica. Principala sa formă artistică de exprimare este pictura realistă în ulei, aleasă pentru potenţialul său narativ, accesibilitate şi puritate, după cum se menţionează pe website-ul expoziţiei

Kunlun Zhang este unul dintre cei mai renumiţi sculptori din China contemporană. A absolvit Institutul de Artă al Chinei, Departamentul de Sculptură şi s-a specializat de asemenea în picturi în ulei şi pictură chineză. A avut funcţia de director al Institutului de Sculptură din cadrul Institutului de Artă din Shangdong, precum şi funcţia de director al Institutului de Cercetare al Sculpturii. Zhang a primit multe premii şi a participat la multe expoziţii în China şi în întreaga lume. Lucrările sale au fost prezentate în mai multe publicaţii, printre care: Cine-i cineva în lume, Enciclopedia Chinezilor Renumiţi şi Colecţia lucrărilor de sculptură din lume. În 2001, Profesorul Zhang a fost prizonier de conştiinţă în China.

Xiaoping Chen este o pictoriţă născută în China, care a dobândit o mare experienţă şi care trăieşte de mai mulţi ani în Canada. Ea a studiat pictura în acuarelă şi ceramica la Universitatea din Mariana în 1997. Lucrările ei au fost expuse în mai multe expoziţii private; ele au fost alese pentru a fi reproduse în diferite locuri, inclusiv sub formă de calendare, cărţi ilustrate şi coperţi. Chen a primit mai multe premii în China. In 1998, ea a fost numită “Artist remarcabil” de către guvernatorul Insulelor Marianei de Nord. Chen a fost Director pentru Artă în cadrul Consiliului Comunităţii de Artă din Richmond, Columbia Britanică, Canada.

Xiqiang Dong este un pictor cu experienţă care deţine diferite grade la Academia de Arte Frumoase din Tianjin şi Academia Centrală pentru Arte Frumoase din Beijing, China. A fost profesor şi artist rezident la Academia de Arte Frumoase precum şi artist la Institutul Central de Arte Frumoase. Dong a primit numeroase premii. In 1993, lucrările sale au fost expuse la prestigioasa Galerie de Artă Natională a Chinei, unde a câştigat cele mai înalte onoruri.

Kathleen Gillis este artistă şi profesoară de artă cu Onoruri B.A. la Universitatea din Ottawa. A participat cu lucrările sale la numeroase spectacole şi galerii publice, centre de artă şi galerii comerciale atât în Canada cât şi în străinătate. A primit numeroase subvenţii şi premii la nivel regional, provincial şi naţional. Ea are lucrări incluse în colecţia care se află la Banca de Arte a Consiliului Canadian, oraşul Ottawa, la Universitatea Carleton şi Universitatea Ottawa. Operele ei înfăţişează mai ales peisaje, unele dintre ele fiind la scară mare.

Număr de vizualizări :1528


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro