Cosmin Perţa şi Leonard Ancuţa îşi lansează cele mai recente volume, la Braşov

feb. 15th, 2011 | By | Category: Agenda de carte

Joi, 17 februarie 2011, ora 17:00, la librăria Okian din Braşov, va avea loc prezentarea cărţilor “!NFERNUL” de Leonard Ancuţa şi „DOUĂ POVESTIRI” de Cosmin Perţa, editate de Tracus Arte.

Prima povestire din volumul “Două povestiri”, “Viaţa închipuită a micului N. Ceauşescu” ,  spune povestea unui fost caporal în armata lui Stalin care se crede Lenin, a unei târfe pariziene de lux, la a doua tinereţe, şi a unui pictor româno-evreu, ratat şi exilat, care se întâlnesc într-o garsonieră din Paris şi deapănă amintiri, legende, invenţii, despre un personaj comun din istoria lor, micul N. Ceauşescu. Ceea ce pare a fi o întâlnire de bun augur, menită să liniştească apele tulburi ale memoriei şi să vindece rănile trecutului se transformă într-un carusel al smintelii. Istoria reală a dictatorului Nicolae Ceauşescu planează deasupra naraţiunii, relatând în paralel o poveste care până la final se va contopi cu cea „nebună” a personajelor.

“Peisaj cu clauni la asfinţit” din volumul “Două povestiri”, ne prezintă patru personaje care se întâlnesc, în posturi de pacienţi şi doctor într-un spital de psihiatrie, în mijlocul unui scenariu fantasy. Toţi caută inima roşie a grifonului. Colegii lor de salon sunt Homer, Vergiliu, Dante, Shakespeare, Goethe, Moliere, Gogol, şi, mai retras, Lenin. La un moment dat apare o pisică ce salvează situaţia. Ce se va întâmpla, totuşi, cu personajele când vor descoperi inima roşie a grifonului, şi ce se va întâmpla cu doctorul von Artz care fierbe de deznădejde? Asta doar Lenin, care dispare, o poate şti, sau dumneavoastră care cititi cartea.

“Am citit !NFERNUL lui Leonard Ancuţa. Am găsit în el o lume tensionată şi, deseori, plină de umbre şi întuneric. Prima parte, cea cu drogul interiorităţii, LUM!N, e formidabilă, apoi biografismul dus până la cote de avarie şi autoreferenţialitatea excesivă nu îl mai scot pe autor prea mult din sonul douămiist.“, a scris Dan Mircea Cipariu.

Număr de vizualizări :1242


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro