“O fantezie fără limite”, desene de Nestor Ignat, la Galeria „Dialog”

feb. 15th, 2011 | By | Category: Eveniment

Joi, 17 februarie 2011, ora 18:00, la Galeria “Dialog” (parterul Primăriei Sectorului 2, Bucureşti), vor fi expuse peste 80 de desene semnate de Nestor Ignat, reunite sub titlul “O fantezie fără limite”. Expoziţia poate fi vizitată în perioada 17 februarie-17 martie 2011.

„Cum desenez? Aproape niciodată cu temă dată, nici la comandă, nu folosesc modele. Unde desenez? Oriunde! Acasă, la ţară, în şedinţe, sub nasul tuturor, în tren, în avion, oriunde aveam şi am chef (fără chef nu se poate). …Adesea nu prea ştiu ce a ieşit. Se va spune: subconştientul, probabil ”, a spus Nestor Ignat.

„Părerile mele despre artă sunt cele ale iubitorului simplu, cel care nu beneficiază de studii de specialitate: îmi place un lucru sau nu-mi place. Aş putea vorbi deci de amor la prima vedere sau niciodată. Grafica profesorului Nestor Ignat m-a cucerit din primul moment: linie sigură, simplă, sugestivă, plină de umor, ducându-te cu gândul la lucruri grave, dar şi la voluptăţi terestre, suculente. Totul respiră sinceritate, trăirea intensă a unui moment.”, a scris Ileana Vulpescu.

Născut la Iaşi în anul 1918, Nestor Ignat şi-a luat licenţa în filozofie şi a fost angajat ca funcţionar al Academiei Române. Din anul 1945 lucrează în presă, ca redactor şi în diverse funcţii de conducere, iar apoi a fost profesor şi decan al Facultăţii de Ziaristică. În afară de activitatea de grafician şi desenator, a publicat numeroase volume de versuri şi proză.

Număr de vizualizări :1949


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro