Ziua Internaţională a Drepturilor Omului, celebrată la Centrul Ceh din Bucureşti

dec. 5th, 2010 | By | Category: Postcard

Vineri, 10 decembrie 2010, ora 20:00, Centrul Ceh din Bucureşti găzduieşte festivalul “One World Romania”. În fiecare an, începând cu 1948 când Adunarea Generală a ONU a adoptat „Declaraţia universală a drepturilor omului”, la 10 decembrie, în toată lumea este sărbătorită Ziua Internaţională a Drepturilor Omului.

În cadrul festivalului “One World Romania” va fi prezentat filmul documentar “Burma VJ” în regia lui Anders Østergaard, o producţie a anului 2008 despre regimul militar în Birmania. Filmul “Burma VJ” a fost prezentat în cadrul festivalului şi în 2009, iar acum este reluat datorită recentei eliberări a lui Aung San Suu Kyi, după mai bine de 15 ani de detenţie. Aung San Suu Kyi a primit premiul Nobel pentru Pace în anul 1991.

Vocea Democratică a Birmaniei (VDB) constă într-un grup de aproximativ 30 de reporteri birmanezi, care filmează în secret abuzurile din ţara lor. Acestea sunt imaginile care puteau fi văzute pe întreg cuprinsul globului în vara lui 2007, când o revoluţie era pe cale de a izbucni. Conduşi de călugări budişti, peste 100.000 de oameni au ocupat străzile pentru a demonstra paşnic împotriva dictaturii militare care era menţinută în ţară cu o mână de fier, de peste 40 de ani. Filmul “Burma VJ” este aproape în exclusivitate o compilaţie a materialelor filmate de reporterii VDB.

Număr de vizualizări :1239


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro