„Literatura de azi” cu profesorul Paul Cornea şi istoricul literar Mircea Anghelescu

dec. 5th, 2010 | By | Category: Eveniment

Astăzi, 6 decembrie 2010, ora 21:30, TVR Cultural difuzează o nouă ediţie a emisiunii “Literatura de azi”, moderată de criticul literar Daniel Cristea-Enache. Această ediţie a emisiunii „Literatura de azi” pledează pentru rolul esenţial pe care Profesorul îl are în viaţa unui om şi a unei comunităţi. Invitaţi: profesorul Paul Cornea şi istoricul literar Mircea Anghelescu. Producător: Carmen Dăncescu.

În prima parte a emisiunii invitatul criticului literar Daniel Cristea-Enache este profesorul Paul Cornea, reputatul istoric literar care şi-a strâns o parte dintre comunicările şi conferinţele susţinute în ultimii douăzeci de ani în volumul “Delimitări şi ipoteze”, apărut la Editura Polirom în anul 2008.

Sub provocatorul titlu “Mistificţiuni”, apărut la Editura Compania în 2008,  istoricul literar Mircea Anghelescu adună falsuri, farse, apocrife, pastişe, pseudonime şi alte mistificaţii în literatură, cercetate riguros şi problematizate de cunoscutul profesor al Literelor bucureştene.

Emisiunea “Literatura de azi”, realizată de criticul literar Daniel Cristea-Enache, a revenit din 11 octombrie 2010, cu un format nou în grila de toamnă a TVR Cultural.

Durata mărită (50 de minute) înseamnă o emisiune în două acte, cu o temă văzută din două perspective. Legătura dintre cei doi scriitori invitaţi e dată de compatibilitatea de subiect şi viziunile diferite asupra acestuia (dar nu la modul ostentativ).

Număr de vizualizări :1768


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro