spot_img

„Povestiri din grădina cu pisici”

Sâmbătă, 25 septembrie 2010, orele 14, la Romexpo (pavilioanele 21- 22), în cadrul Expoziţiei Internaţionale Feline de Toamnă SofistiCAT, va avea loc lansarea volumului „Povestiri  din grădina cu pisici”, Editura Sofisticat, cartea de debut a autoarei Candice Luana Dragotă, o ediţie bilingvă, în română şi engleză (traducerea semnată de Junona Tutunea), cu ilustraţii realizate de pictoriţa Anca Sârbu.

Povestirile sunt rodul iubirii mele pentru copii și animale. Sunt niște povești cu tâlc, ce dezvăluie  lumea  fabuloasă a unor pisici năzdrăvane care, prin şotiile şi poznele lor, îi vor învăţa pe cei mici cum să fie mai buni.  Este un univers hazliu, rotund şi egal cu sine însuşi, asemenea ghemului  de sfoară cu care se joacă o pisică” – spune autoarea, pe coperta interioară a volumului.

Cartea  este tipărită în variantă bilingvă (română și engleză), iar ilustraţiile – realizate manual (și nu computerizat), în manieră vintage – ne poartă direct în lumea fabuloasă a basmului: „Eu cred în semne și premoniţii. Întâlnirea mea cu pictoriţa Anca Sârbu a fost definitorie pentru cartea mea. Prin penelul ei, personajele carţii mele au prins contur, culoare, viaţă” mărturisește Candice Luana Dragotă.

Lansarea oficială a cărții va avea loc sâmbată, 25 septembrie 2010, orele 14, la Romexpo (pavilioanele 21- 22), în cadrul Expoziției Internaţionale Feline de Toamnă SofistiCAT, unde cititorii îi pot întâlni chiar pe eroii cărţii (pisoii Pufarino, Bubu sau Bulina-Bubulina).

La lansare va fi prezentă și scriitoarea Oana Stoica Mujea, care a încurajat debutul publicistic al fostei profesoare de literatură: „Fascinată de lumea felinelor, Candice Luana Dragotă aduce un suflu nou în literatura pentru copii. Povestirile  din grădina cu pisici sunt amuzante, însă au și morală, astfel încât micul cititor să poată face diferenţa dintre Bine şi Rău. Ilustraţiile sunt cu adevărat speciale și pun în valoare întâmplările. Dacă această carte ar fi apărut în oricare altă ţară ar fi fost bestseller încă de la anunţarea ei pe piaţă. Dar eu am convingerea că și într-o lume în care părinţii nu mai au timp să-şi audă copiii, cartea aceasta va veni ca o adevărată revelaţie.” 

La dorința autoarei, primul exemplar al cărții va porni, chiar de la lansare, într-o aventură în jurul lumii: „Mi-aș dori ca primul exemplar al cărţii mele,  care iese de sub tipar, să ajungă în mâinile a cât mai multor copii, care să o citească (sau cărora sa le fie citită de către părinţi).  Apoi cartea să se întoarcă la mine,  ca să o păstrez drept amintire, știind că a fost răsfoită de atâtea mâini gingaşe și că poveştile scrise cu drag de mine au ajuns la sufletul atâtor copii. Asta ar fi cea mai mare satisfacţie a mea, ca scriitor la debut„.

Astfel, cu sprijinul colegilor din cadrul Agenției de Împlinit Dorințe, cartea va călători timp de un an de zile și va fi citită „din mână-n mână” de cel puțin 100 de copii. Primii care vor afla despre aventurile pisicilor năzdravane vor fi cei 17 copii de la Centrul de Plasament „The Door” din Mogoșoaia, care vor fi prezenţi și la lansarea cărții, cu o colecție de hăinuţe pentru pisici, realizate chiar de ei (designer – Betty, 14 ani!).

Cartea va putea fi achiziţionată, începând cu data de 1 octombrie atat din librarii, cât şi on-line.

Articole recomandate

1 COMENTARIU

  1. unde pot sa gasesc o poveste din cartea asta, pentru ca scriu un lucru deespre pisici in literatura pentru copii si vreau sa folosesc un exemplu de „Povesti din gradina cu pisici” e sa l analizez pentru cartea mea. Nu pot sa gasescnimic nici in pdf nici in word, multumesc mult.
    anamarija Marinovic

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508