„Povestiri din grădina cu pisici”

sept. 21st, 2010 | By | Category: Proiecte

Sâmbătă, 25 septembrie 2010, orele 14, la Romexpo (pavilioanele 21- 22), în cadrul Expoziţiei Internaţionale Feline de Toamnă SofistiCAT, va avea loc lansarea volumului „Povestiri  din grădina cu pisici”, Editura Sofisticat, cartea de debut a autoarei Candice Luana Dragotă, o ediţie bilingvă, în română şi engleză (traducerea semnată de Junona Tutunea), cu ilustraţii realizate de pictoriţa Anca Sârbu.

Povestirile sunt rodul iubirii mele pentru copii și animale. Sunt niște povești cu tâlc, ce dezvăluie  lumea  fabuloasă a unor pisici năzdrăvane care, prin şotiile şi poznele lor, îi vor învăţa pe cei mici cum să fie mai buni.  Este un univers hazliu, rotund şi egal cu sine însuşi, asemenea ghemului  de sfoară cu care se joacă o pisică” – spune autoarea, pe coperta interioară a volumului.

Cartea  este tipărită în variantă bilingvă (română și engleză), iar ilustraţiile – realizate manual (și nu computerizat), în manieră vintage – ne poartă direct în lumea fabuloasă a basmului: „Eu cred în semne și premoniţii. Întâlnirea mea cu pictoriţa Anca Sârbu a fost definitorie pentru cartea mea. Prin penelul ei, personajele carţii mele au prins contur, culoare, viaţă” mărturisește Candice Luana Dragotă.

Lansarea oficială a cărții va avea loc sâmbată, 25 septembrie 2010, orele 14, la Romexpo (pavilioanele 21- 22), în cadrul Expoziției Internaţionale Feline de Toamnă SofistiCAT, unde cititorii îi pot întâlni chiar pe eroii cărţii (pisoii Pufarino, Bubu sau Bulina-Bubulina).

La lansare va fi prezentă și scriitoarea Oana Stoica Mujea, care a încurajat debutul publicistic al fostei profesoare de literatură: „Fascinată de lumea felinelor, Candice Luana Dragotă aduce un suflu nou în literatura pentru copii. Povestirile  din grădina cu pisici sunt amuzante, însă au și morală, astfel încât micul cititor să poată face diferenţa dintre Bine şi Rău. Ilustraţiile sunt cu adevărat speciale și pun în valoare întâmplările. Dacă această carte ar fi apărut în oricare altă ţară ar fi fost bestseller încă de la anunţarea ei pe piaţă. Dar eu am convingerea că și într-o lume în care părinţii nu mai au timp să-şi audă copiii, cartea aceasta va veni ca o adevărată revelaţie.” 

La dorința autoarei, primul exemplar al cărții va porni, chiar de la lansare, într-o aventură în jurul lumii: „Mi-aș dori ca primul exemplar al cărţii mele,  care iese de sub tipar, să ajungă în mâinile a cât mai multor copii, care să o citească (sau cărora sa le fie citită de către părinţi).  Apoi cartea să se întoarcă la mine,  ca să o păstrez drept amintire, știind că a fost răsfoită de atâtea mâini gingaşe și că poveştile scrise cu drag de mine au ajuns la sufletul atâtor copii. Asta ar fi cea mai mare satisfacţie a mea, ca scriitor la debut„.

Astfel, cu sprijinul colegilor din cadrul Agenției de Împlinit Dorințe, cartea va călători timp de un an de zile și va fi citită „din mână-n mână” de cel puțin 100 de copii. Primii care vor afla despre aventurile pisicilor năzdravane vor fi cei 17 copii de la Centrul de Plasament „The Door” din Mogoșoaia, care vor fi prezenţi și la lansarea cărții, cu o colecție de hăinuţe pentru pisici, realizate chiar de ei (designer – Betty, 14 ani!).

Cartea va putea fi achiziţionată, începând cu data de 1 octombrie atat din librarii, cât şi on-line.

Număr de vizualizări :2489


One Comment to “„Povestiri din grădina cu pisici””

  1. Anamarija Marinovic spune:

    unde pot sa gasesc o poveste din cartea asta, pentru ca scriu un lucru deespre pisici in literatura pentru copii si vreau sa folosesc un exemplu de „Povesti din gradina cu pisici” e sa l analizez pentru cartea mea. Nu pot sa gasescnimic nici in pdf nici in word, multumesc mult.
    anamarija Marinovic

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro