Poezii şi proză argheziană, într-un singur volum, la Bookfest

iun. 9th, 2010 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Art, a apărut antologia Printre psalmi” de Tudor Arghezi  ce reuneşte poeziile cu tematică spirituală scrise de Tudor Arghezi de-a lungul întregii vieţi, la care se adaugă ciclul de poeme în proză. Cititorul regăseşte astfel, publicate pentru prima dată între aceleaşi coperte, texte profund înrudite.

Poemele sunt organizate în funcţie de motivele dominante, ceea ce permite recunoaşterea şi compararea mai lesnicioasă a formelor atât de diverse în care se exprimă spiritul arghezian. Aşezând alături poeme răspândite într-o operă de o derutantă întindere şi complexitate, surprizele nu vor fi dintre cele mai mici. Studiul introductiv analizează semnificaţiile modalităţilor antinomice de raportare a poetului la transcendent.

Număr de vizualizări :1356


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro