Petru Popescu îşi lansează mâine cel mai recent volum, “Fata din Nazaret”

iun. 10th, 2010 | By | Category: Agenda de carte

Mâine, 12 iunie 2010, ora 14:00, la standul Editurii Curtea Veche, în cadrul Salonului Internaţional de Carte Bookfest 2010, are loc lansarea volumului Fata din Nazaretde Petru Popescu. Participă: Petru Popescu,  Maia Morgenstern, Marius Tucă, Cristian Tabără, Grigore Arsene.

Romanul “Fata din Nazaret” o are ca personaj principal pe Maria, în vârstă de 17 ani, viitoarea mamă a lui Isus Cristos, deocamdată doar fiica rabinului Ioachim şi a Anei. Maria este o fată înaltă, osoasă, cu pielea măslinie, îmbrăcată în veşmântul obişnuit în Orient, asemănător cu o cămeşoaie lungă până la glezne. Maria şi întreaga ei familie au fost alungaţi din târgul Nazaret de oamenii regelui Irod şi obligaţi să se refugieze în deşert, unde au descoperit o fântână cu roată, apărută miraculos dintre nisipuri, şi au putut să-şi întemeieze o aşezare. Grupul de evrei trăieşte deja de trei ani în această oază, fiind aprovizionat cu cele necesare de caravanele aflate în trecere.

În paralel, este înfăţişată sosirea în Iudeea a unui trimis special al împăratului Augustus, pe nume Apella, misiunea lui fiind aceea de a descoperi o teofanie – o manifestare făţişă a divinităţii Dumnezeului evreilor. La Roma, împăratul şi-a pus în gând să se declare divin încă din timpul vieţii şi are nevoie să-şi manifeste propria divinitate printr-un miracol. Tot în paralel este înfăţişată povestea de dragoste dintre Maria şi Iosif, ucenicul-tâmplar al tatălui ei.

În finalul cărţii, Maria şi tribul tatălui ei s-au întors la casele lor din Nazaret, conflictele dintre clanurile locale s-au aplanat, iar Maria este însărcinată şi aşteaptă să nască. Viitorul procurator Pilat din Pont o asigură că se va afla întotdeauna sub protecţia lui.

Număr de vizualizări :1345


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro