Romanul gothic de debut al lui Oliviu Crâznic, azi, la Bookfest

iun. 10th, 2010 | By | Category: Agenda de carte

Mâine, 12 iunie 2010, ora 15:00, în cadrul Salonului Internaţional de Carte Bookfest 2010, la standul Editurii Millenium, are loc lansarea romanului gothic de debut „…şi la sfârşit a mai rămas coşmarul” de Oliviu Crâznic, Editura Vremea. Vor vorbi scriitorul Horia Rusu şi directorul Editurii Vremea, Silvia Colfescu.

Romanul „… şi la sfârşit a mai rămas coşmarul” este un horror bazat pe cronici medievale. Acţiunea cărţii se petrece în Castelul Ultimelor Turnuri, unde lucrurile merg cu adevărat Rău. Nobilul decăzut, Arthur de Seragens, fiind invitat la nunta unei necunoscute, într-un castel bântuit, se trezeşte prins într-o mreajă a trădării şi crimei. În atmosfera învăluită de mister, oaspeţii mor în jurul lui, răpuşi de un duşman inuman. Simţind că pericolul planează asupra frumoasei Adrianna de Valois, singura fiinţă de care i-a păsat vreodată, Arthur încheie o alianţă controversată cu cei mai puternici supravieţuitori. Aceştia au început o anchetă împreună, dar suspectându-se unii pe alţii…

„– Luaţi loc, ne spuse contesa, măsurându-ne cu o privire plină de interes. Pe masa frumos aranjată se afla vin negru de Anjou, şi mai multe delicatese exotice. Se găsea, desigur, şi carne proaspătă de cerb, dar nici eu nici Vincennes nu aveam să mâncăm carne.
Am mulţumit pentru amabilitate şi ne-am aşezat. Contesa întinse paharul şi, galant, prietenul meu i-l umplu cu dibăcie. Sellini refuzase să vină în sala comună sau în una din camerele noastre, oferindu-se să ne primească la ea. Presupun că prefera să joace pe teren propriu.
– Aşadar, dragii mei, spuse după ce ciocnirăm, cu ce vă pot fi de folos… din nou?…
Am remarcat imediat că nu întrebase ce s-a petrecut dincolo de ziduri. Oare ştia?… Şi dacă da, ce anume însemna asta?…
– Dragă contesă, începu Vincennes cu prudenţă, ceea ce ne-ar interesa mai întâi… este ce ştii despre Conrad Lorenz.
Tânăra se strâmbă.
– Nu l-am citit, dacă la asta vreţi să ajungeţi. Am încercat la un moment dat să achiziţionez unul din Bestiarele sale, dar preţul era prea mare. Şi credeţi-mă, nu sunt lipsită de resurse financiare. A trebuit însă să mă mulţumesc cu două grimmare negre şi cu un compendium al lui Polonius Deptus. Dilum demonicum, bănuiesc că aţi auzit de el.”
(fragment din Capitolul 32- „O cină cu mireasa nopţii”)

Număr de vizualizări :2081


5 Comments to “Romanul gothic de debut al lui Oliviu Crâznic, azi, la Bookfest”

 1. bobby spune:

  L-am luat si pana acu e super misto! Sper sa fie si finalul la fel! Vin clar la lansare!

 2. J. Coombs spune:

  Am luat cartea si sunt foarte incantat de ea. Bravo!

 3. dora spune:

  Am cumparat cartea si ma bucur .Am citit-o cu multa placere.FELICITARI!

 4. mirela spune:

  BRA-VO, SUPER CARTE! M-AU DAT GATA ADRIANNA SI GIULIANNA, DOUA PERSONAJE SUPERBE!

 5. Spataru spune:

  A fost un debut bun, intr-adevar. Succes autorului!

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro