Mihai Giugariu îşi lansează “Spre seară” la Editura Vremea

iun. 30th, 2010 | By | Category: Agenda de carte

Astăzi, 1 iulie 2010, ora 17:00, la Librăria „Mihail Sadoveanu” (Bd. Magheru, nr. 6-8, Bucureşti) are loc lansarea volumului “Spre seară” de Mihai Giugariu, Editura Vremea, aparută în colecţia Autori Români”.

La eveniment vor vorbi criticul literar Valeriu Râpeanu şi Silvia Colfescu, directorul editurii Vremea.

Operă de maturitate, romanul “Spre seară” este expresia esenţializată a viziunii asupra lumii a unui gânditor potenţat de un scriitor de talent.

Cartea aduna între paginile ei poveştile exemplare ale unor biografii comune secolului XX, dominate de figura-simbol a bunicului, încarnare a existenţelor sfărâmate – sau, într-un mod paradoxal, împlinite – de inexorabilul istoriei. În ansamblul ei, scriitura lui Mihai Giugariu aminteşte de marile opere dedicate investigării sensurilor vieţii: simplitatea ei sfâşietoare trimite la “Bătranul şi marea” de Hemingway; prin complexitatea discretă, dar decelabilă în fiecare pagină, romanul se alătură familiei de naraţiuni ce se rânduiesc în umbra capodoperei “Un veac de singurătate” de Gabriel Garcia Márquez.

Concepută ca un concert pentru un singur instrument, susţinut de vastitatea unei orchestre simfonice alcătuite dintr-o diversitate de alte instrumente, povestirea vieţii bunicului se poate citi în mai multe registre, funcţie de disponibilitatea şi de capacitatea cititorului.

Număr de vizualizări :1536


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro