Lansare de carte, recital de nai şi fotografie la palat

iun. 28th, 2010 | By | Category: Agenda de carte

Joi, 1 iulie 2010, în Sala Oglinzilor a Palatului Cultural „Teodor Costescu” din Drobeta-Turnu Severin, va avea loc lansarea volumului de proză scurtă „Celofan de apă” de Paula Aldescu, Editura Lumen.

Evenimentul din 1 iulie 2010 va mai cuprinde şi un recital de nai „Romanian Pastoral Sound scapes”, semnat Mădălin Luca, vicepreşedinte al Companiei D’arte, precum şi o expoziţie de fotografie a Dianei Bodea şi o instalaţie „Oameni printre cuvinte” de care se vor ocupa: Sorin Oncu, Cosmin Haias, Iulia Pordea.

„Oameni printre cuvinte” este evenimentul organizat de către D’arte Timişoara, o companie ce promovează arta şi cultura, şi în acelaşi timp susţine tinerii artişti din România. Paula Aldescu este unul din membrii promovaţi de această organizaţie, iar lansarea primului său volum aduce de la sine o suită de alte mo­mente artistice. „Textele sunt scurte şi ele la rândul. Este o filosofie nu academică, ci personală, în care îmi pun întrebări despre întâmplări, fapte. Sunt frustrări personale pentru că trăiesc, trăim în România, iar nemulţumirile sunt la orice pas”, spune despre opera sa Paula Aldescu. Scriitoarea a pornit din Drobeta-Turnu Severin spre vest în urmă cu opt ani, pentru a urma cursurile Facultăţii de Litere, Istorie şi Teologie, secţia Română– Franceză, din cadrul Universităţii de Vest Timişoara. Nu s-a oprit aici, ci a continuat cu Facultatea de Arte plastice, Master – Politici culturale europene, al aceleiaşi universităţi timişorene. În 2008 s-a angajat la Biblioteca Tibiscus, în 2008 a fost redactor la Editura Bastion, iar din 2009 este coordonator al atelierului de literatură din cadrul festivalului „Festivalul Dialogul artelor – laborator artistic stradal”. În urmă cu doi ani, a intrat în familia D’arte.

Număr de vizualizări :1124


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro