Festivalul Naţional al Datinilor şi Obiceiurilor

iun. 28th, 2010 | By | Category: Eveniment

În perioada 3-4 iulie 2010, la Sibiu are loc cea de a şasea ediţie a “Zilelor Culturii Populare Vâlcene” în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, în cadrul programului “Tezaure Umane Vii prin Festivalul Naţional al Datinilor şi Obiceiurilor”. Evenimentul este organizat de Muzeul „ASTRA” din Sibiu.

Pe durata a două zile, în 3 şi 4 iulie 2010, prin amabilitatea Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Vâlcea, având sprijinul financiar al Consiliului Local Sibiu, Muzeul „ASTRA” oferă sibienilor posibilitatea să pătrundă în viaţa spirituală a vâlcenilor, integrată patrimoniului românesc de valori imateriale, mărci identitare în concertul spiritual european.

„Zilele Culturii Populare Vâlcene” încearcă să aducă în atenţia publicului sibian valorile materiale şi imateriale ale satului vâlcean. Astfel, pe parcursul celor două zile meşteri populari îşi vor prezenta creaţiile (icoane pictate pe lemn sau pe sticlă, piese de port popular şi alte piese textile, păpuşi în port tradiţional, obiecte ceramice, obiecte din lemn, etc), iar  spectacolele de cântece şi dansuri populare, specifice plaiurilor de pe malurile Oltului vor delecta auditoriul.

Târgul meşterilor populari se va desfăşura între orele 11.00 – 19.30, iar spectacolele se vor ţine pe scena de pe lac începând cu orele 17.00 şi până la orele 20.00.

Duminică, 4 iulie 2010, ora 9.30 la Biserica monument din Bezded, Sălaj, Sfânta Liturghie va fi oficiată de către preotul paroh împreună cu un sobor de monahi de la Sfânta Mănăstire Cozia, părinţi de la acelaşi lăcaş de cult, ctitorie a lui Mircea cel Bătrân.

Număr de vizualizări :1219


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro