Bucharest Music Film Festival- Eleganţă şi rafinament în inima Bucureştiului

iun. 11th, 2010 | By | Category: Postcard

Astăzi, 12 iunie 2010, la Bucureşti debutează “Bucharest Music Film Festival”, a V-a ediţie, pe acorduri de muzică vieneză. Evenimentul este organizat de ArCuB- Centrul de Proiecte Culturale al Primăriei Municipiului Bucureşti şi se desfăşoară în perioada 12- 20 iunie 2010, în Piaţa “George Enescu”.

Prima zi a festivalului de muzică clasică în aer liber ce are loc în Piaţa “George Enescu” prezintă publicului, de la ora 18:30, o lecţie de dans, în interpretarea elevilor Şcolii de Dans Sportiv “Mihai Petre”. De la ora 19:00, orchestra vieneză “Das Karussell” prezintă un concert extraordinar interpretând compoziţii ale lui Johann Strauss, sub bagheta celebrului dirijor şi violinist Russell McGregor.

“Das Karussell” este un ansamblu muzical austriac, în cadrul căruia barierele sunt depăşite şi convenţiile schimbate pe rând. El adună contraste  sociale şi etnice. În ceea ce-i priveşte totul se învârte în jurul muzicii, totul se mişcă precum un carusel.

Prim solistul şi dirijorul acestui concert este talentatul şi carismaticul concertmaister al orchestrei celebrului palat Schönbrunn din Viena, Russell McGregor. El a avut ocazia să îi acompanieze şi “dirijeze” pe Luciano Pavarotti, Jose Carreras, Ildiko Raimondi şi multi alţii. Născut în Oxford – Anglia, Russell a crescut şi a făcut primi paşi în muzică în îndepărtata Australie, loc în care s-a întors în plină maturitate artistică pentru un concert triumfal la celebra Opera House din Sydney. În prezent artistul locuieşte în Austria, ţara care l-a adoptat şi i-a recunoscut meritele artistice. Muzicianul australian cântă la o vioară  fabricată de Carlo Giuseppe Testore în  anul 1697, vioară ce este “sora mai mică” a celebrei viole a lui Wolfgang Amadeus Mozart.

Începând cu ora 21.00, publicul va putea viziona înregistrarea Concertului de Anul Nou de la Viena (Orchestra Filarmonicii din Viena).

În 2006 o iniţiativă a Primăriei Oraşului Viena, ocazionată de anul aniversar Mozart şi îmbrăţişată cu entuziasm de către Primăria Muncipiului Bucureşti, s-a materializat într-un proiect cultural de succes: prima ediţie a unui festival de muzică clasică în aer liber – Mozart Fest. După succesul deosebit înregistrat la Bucureşti, partenerii vienezi au dorit menţinerea acestui concept, care, îmbunătăţit cu o secţiune de dans, a preluat numele capitalei mondiale a valsului, transformându-se în Vienna Music Film Festival. De anul trecut manifestarea, devenită în timp un brand al oraşului nostru, poartă numele de Bucharest Music Film Festival.

Timp de nouă zile parcarea din vecinătatea Ateneului Român va fi transformată într-o oază de linişte şi rafinament în mijlocul oraşului, un spaţiu agreabil cu verdeaţă, flori şi terase elegante, în jurul celor câteva sute de locuri pe scaune, oferite iubitorilor muzicii clasice de toate vârstele. Vor avea loc proiecţii de filme (înregistrări ale unor concerte internaţionale) precedate de recitaluri live ale unor artişti de renume naţional şi internaţional.

Piaţa “George Enescu”, locul unde se desfăşoară Festivalul este deschis publicului între orele 11.00 şi 23.00 în fiecare zi a manifestării, iar accesul este gratuit. Programul artistic este disponibil pe site-ul www.arcub.ro.

Organizatorii acestei manifestări sunt: Primăria Municipiului Bucureşti şi ArCuB – Centrul de Proiecte Culturale. Evenimentul este susţinut de Magic FM  şi este realizat cu sprijinul RATB, Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti şi Apa Nova Bucureşti – o companie Veolia Apa.

Parteneri media: 24-FUN, arhitectura.ro, Cocor Media Channel, port.ro, comunicatedepresa.ro, thechronicle.ro, youmago.ro.

Număr de vizualizări :1161


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro