Blitz Show cu Lorena Lupu, Cătălina George, Ştefan Doru Dăncuş şi Andreea Oprea

iun. 24th, 2010 | By | Category: Eveniment

Astăzi, 25 iunie 2010, ora 19:00, în Club Old School Pub (Casa de Cultură a Studenţilor- Calea Plevnei nr. 61, Bucureşti) are loc o nouă ediţie a întâlnirilor “Blitz Show”. În cadrul acestei ediţii se anunţă o luptă strânsă între: Lorena Lupu, Cătălina George, Ştefan Doru Dăncuş şi Andreea Oprea.

Lorena Lupu

Lorena Lupu e o mai veche participantă la Blitz Show, dar şi de data aceasta va avea concurenţă pe măsură. Despre Lorena, ea însăşi ne dezvăluie următoarele pe blogul personal: „Mă cheamă Lorena Lupu. N-am făcut mare lucru în viaţă. Dacă e să însumăm totul, sunt mândră de 3 chestiuni: faptul că am reuşit să scap cu nervii intacţi din U.N.A.T.C., faptul că am muls din mine trei poveşti (“Rondo Capriccioso”,“Bătăuşu’ de cîmpi” şi “Hyde Park”) şi pisoiul meu negru, cu privire mirată.”

Cătălina George

Cătălina George este un nume cunoscut în mediul literar autohton, un autor activ, implicat în evenimente culturale cum a fost “Efectul de Seară” (moderat alături de Ovia Herbert).

„Cătălina George, a publicat în timpul liceului o plachetă de poezii „Din tainele inorogului”, sub pseudonimul Diandra Isra, dar consideră că adevăratul debut editorial este al doilea volum de poezii, „Cît aş atinge ceaşca de ceai”, Editura Marineasa, 2005. A absolvit facultatea de Teologie-Engleză şi a studiat timp de patru luni în Danemarca, cu o bursa de asistenţă socială, apoi a lucrat în Timişoara cinci ani ca profesoară de religie. La 27 de ani a plecat în Statele Unite printr-un programau pair. După întoarcerea în ţară s-a mutat la Bucureşti, lucrând mai întâi în presă, la ziarele Cotidianul şi la Evenimentul zilei, şi apoi în domeniul editorial, ca PR al Editurii Humanitas Fiction”.

Ştefan Doru Dăncuş

A publicat poezie, proză, eseu în majoritatea revistelor literare din România. A obţinut peste 40 de premii la diverse concursuri literare din ţară. A debutat editorial cu volumul “Dormi în pace, Doamne! Antidiavolul” , poezie-eseu, (Ed. Euphorion, Sibiu, 1996). Alte volume editate: „Să ne naştem de Sus” (dialog între Ştefan Doru Dăncuş şi Mihai Pop, directorul Spitalului Orăşenesc Negreşti-Oaş); „Lume de mântuială.Amândoi”, poezie; „Apocalipsa după Dăncuş”, poezie-eseu; „Casa memorială Dăncuş”, poezie-eseu, „Întoarcerea poetului risipitor”, poezie, “Bocitorii. Aşteptătorul” (proza), toate la Editura SINGUR, între 2002-2007, “Sex cu femei” (roman, în colaborare cu Adrian Suciu, 2008), “Poveşti pentru Gabriella” (roman, Ed. Limes, Cluj, 2009).

Are în curs de apariţie volumele: “Jurnal de să nu mă văd” (roman), “Eliberarea” (eseu), “Avocaţii Cerului” (roman-eseu). În lucru: „evanghelia” (poezie-eseu), „Jurnal provizoriu” (jurnal), “Scrum”(poezie).

Andreea Oprea

Andreea are 20 de ani şi e studentă. Scrie pentru că n-are o mansardă verde cu mult doors la capătul lumii. Vrea să plece în Mongolia şi America Latină, iar din categoria planuri serioase de viitor – strateg într-o agenţie de publicitate.

Număr de vizualizări :1299


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro