“Ana Maria şi îngerii” lansat la Clubul Ţăranului Român
iun. 14th, 2010 | By admin | Category: Agenda de carteMâine, 16 iunie 2010, ora 19:00, la Clubul Ţăranului Român din Bucureşti are loc lansarea roamnului “Ana Maria şi îngerii” de Radu Aldulescu, Editura Cartea Românească. Alături de autor participă: Paul Cernat, Daniel Cristea-Enache, Bogdan-Alexandru Stănescu şi Oana Boca.
Radu Aldulescu a scris acest roman pornind de la o poveste reală. El spune: „În ce mă priveşte, viaţa oricărui om este un roman întruchipând adesea o proiecţie a rugăciunii către îngerul dat omului spre păzirea sufletului şi păcătosului trup, pe când omul cu obiceiurile lui rele mâniază curata lumină a îngerului, izgonindu-l de la el cu metehnele cele de ruşine: cu minciunile, cu clevetirile, cu pizma, cu osândirea, cu trufia, cu neplecarea, cu neiubirea de fraţi şi ţinerea de minte a răului, cu iubirea de bani, cu necurăţia, cu mânia, cu scumpetea, cu mâncarea fără de saţ şi beţia, cu multă vorbire, cu gândurile cele rele şi viclene, cu îndrăznirea spre păcate şi mai cu seamă spre pofta cea rea, trupească. Cunoscând-o şi ascultând-o pe femeia aflată în căutarea cuiva care să-i scrie romanul vieţii, am simţit în fiinţa ei, în vorbele şi-n toată povestirea ei un patos înlăcrimat al pocăinţei, care venea din aceeaşi rugăciune: cum voi putea să-mi cer iertare faptelor mele celor amare, rele şi viclene în care cad în toate zilele şi nopţile şi în tot ceasul? De aceea cad înaintea ta şi mă rog, păzitorul meu cel sfânt, milostiveşte-te de mine păcătosul. Fii mie sprijinitor şi Împărăţiei lui Dumnezeu mă fă părtaş cu toţi sfinţii; acum şi pururea şi-n vecii vecilor. Amin!”
Radu Aldulescu s-a născut la 29 iunie 1954 la Bucureşti şi a debutat în 1993 la Editura Albatros, cu romanul “Sonata pentru acordeon”, pentru care a primit Premiul Uniunii Scriitorilor din România. A mai publicat romanele: “Amantul Colivăresei” (ediţia I, Nemira, 1996; ediţia a II-a, Cartea Românească, 2006), “Îngerul încălecat” (Phoenix, 1997), “Istoria eroilor unui ţinut de verdeaţă şi răcoare” (ediţia I, Nemira, 1998; ediţia a II-a, Cartea Româneasca, 2007), “Proorocii Ierusalimului” (ediţia I, Editura Publicaţiilor pentru Străinătate, 2004; ediţia a II-a, Corint, 2006; Cartea Românescă, 2009), “Mirii nemuririi” (Cartea Românească, 2006). A scris scenariul filmului “Terminus Paradis” (regizat de Lucian Pintilie), care a obţinut Marele Premiu al Juriului la Festivalul de la Veneţia. În anul 2008 a fost distins cu Premiul „Ion Creangă” al Academiei Române pentru romanul “Mirii nemuririi.”
Număr de vizualizări :1309