Moştenirile valorilor naţionale, între prezent şi viitor

iun. 14th, 2010 | By | Category: Eveniment

Mâine, 16 iunie 2010, ora 17:00, la Centrul pentru Activităţi Recreative şi Inovare Ocupaţională (Str. J. L. Calderon nr. 39, Bucureşti) are loc conferinţa “Protejarea valorilor naţionale lăsate moştenire de înaintaşi pentru a fi cunoscute şi respectate de generaţiile viitoare” susţinută de profesorul Virgiliu Z. Teodorescu.

Conferinţa va fi însoţită de proiecţii şi de comentarea imaginilor, ce continuă prezentarea de semnificative vestigii de pe teritoriul României, care prin mesajul încorporat sunt o bună călăuză pentru actualele şi viitoarele generaţii. Monumentele au menirea atât de a evoca un episod al zbuciumatei istorii, o personalitate fiind totodată liantul care ne poate asigura perpetuarea respectului pentru acest trecut, promovându-ne conduita viitoare.

Profesorul Virgiliu Z. Teodorescu, este membru în Comitetul de coordonare a Comisiei de Istoria Oraşelor din cadrul Academiei Române şi fost membru în Comisia Monumentelor de For Public din cadrul Ministerului Culturii şi al Cultelor.

În cei 40 de ani de activitate, pe lângă cărţile şi studiile publicate şi activitatea de muzeograf, s-a preocupat în mod predilect şi de cercetarea  istoriei monumentelor de for public.

Număr de vizualizări :1129


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro