Un roman gothic, bântuit de personaje malefice

mai 9th, 2010 | By | Category: Agenda de carte

În curând, la Editura Vremea, în colecţia Roşu şi Negru va apărea cel mai recent roman al scriitorului Oliviu Crâznic, “Şi la sfârşit a mai rămas coşmarul”. Un roman gothic, bazat pe cronici medievale. Iar după spusele autorului, “în Castelul Ultimelor Turnuri, lucrurile merg cu adevărat Rău.

Invitat la nunta unei necunoscute într-un castel bântuit de diavol, nobilul decăzut Arthur de Seragens se trezeşte prins într-o îngrozitoare plasă a nebuniei, trădării şi crimei. În vreme ce oaspeţii mor în jurul lui unul după altul într-un mod misterios, seceraţi de un duşman inuman, Arthur întrezăreşte cu groază cum laţul se strânge în jurul singurei persoane de care i-a păsat vreodată, superba Adrianna de Valois, tânăra fiică a întunecatului şi temutului şef al Poliţiei. Panicat şi confuz, Arthur se vede astfel nevoit să încheie o alianţă fragilă şi controversată cu cei mai puternici dintre supravieţuitori, care au început deja o anchetă în întuneric, împreună – dar suspectându-se unii pe alţii: vicontele de Vincennes, prietenul din copilărie al lui Arthur, versat în intrigile de salon, logician şi vânător iscusit; baronul german Von Walter Călătorul, ale cărui peregrinări prin locuri uitate de lume l-au adus de atâtea ori în faţa unor adevăruri de neîndurat; frumoasa şi imorala Giulianna Sellini, despre care se spune în şoaptă că i-a sedus deodată pe Dumnezeu şi pe Diavol; fostul preot Huguet de Castlenove, acum un spadasin periculos, al cărui drum presărat cu cadavre duce la o amantă misterioasă; ducele de Chalais, puternic şi crud stăpânitor al ţinutului, rafinat, arătos şi incapabil de a-şi stăpâni pornirile violente; şi, mai ales, bărbatul care conduce investigaţia şi de care se tem toţi, căci o singură vorbă a lui poate aduce rugul – Albert de Guy, inchizitorul…

Oliviu Crâznic s-a născut la 1 noiembrie 1978 în Lupeni, jud. Hunedoara. A absolvit Liceul Teoretic Lupeni, Istorie-Ştiinţe Sociale şi Facultatea de Drept „Nicolae Titulescu” – Bucureşti. Este licenţiat în Instituţii de Drept penal şi Instituţii de Drept civil la Facultatea de Drept a Universităţii Bucureşti, cu lucrarea de diplomă “Criminalistică-Particularităţi tactice privind confruntarea dintre inculpat şi persoana vătămată”, sub coordonarea dl. prof. univ. dr. Emilian Stancu. Absolvent al cursurilor de formare a mediatorilor organizate de Asociaţia „Pro Medierea”. Consilier juridic începând cu 2002 şi membru al Uniunii Colegiilor Consilierilor Juridici din România.

Număr de vizualizări :5709


21 Comments to “Un roman gothic, bântuit de personaje malefice”

 1. robert dan spune:

  Pare super! Cred ca e singura carte gothica aparuta dupa Revolutie in Romania (ma refere la scriitori romani). Felicitari autorului, sigur o cumpar!

 2. maria spune:

  Buna treaba. Abia astept… Eu sunt fana Lovecraft si Hawthorne, ar fi interesant sa avem si noi in Romania ceva asemanator. Chiar astept cu interes. Succes lui Ovidiu Craznic!

 3. adilupe spune:

  De acord. Si mie mi se pare foarte interesanta. Si eu o voi cumpara.

 4. ioana spune:

  felicitari pentru initiativa! pare o carte cu intriga foarte incurcata si plina de suspans, cand apare?

 5. Elena spune:

  …I put all my trust in this novel… it can make a difference for all of us…

  It’s complicated for me to find the appropriate words to describe the effect that this novel had over me…
  but the truth is …i’ m a different person now.
  This is not about superheroes or things like that…. it’s about finding the power inside you… to outlive….to be strong for the sake of someone else…..even if it involves the ultimate sacrifice….
  In this novel…your mental health….or your social position…., or your dignity…, even your innermost thoughts are taken to extremes…. it’s a real fight between good and evil, innocence and vulgarity or between life and death.
  The prize consists in keeping your soul „unharmed”… when temptation is all around you…

 6. maria popescu spune:

  Felicitari! E binevenit un suflu nou in romanele de gen.Vin si eu la lansare!

 7. ada spune:

  Interesanta prezenteare mi-a starnit curiozitatea , pare o carte buna sigur o voi cumpara. Succes Oliviu Craznic!

 8. adriana spune:

  F misto prezentarea, zici ca e scenariu de film! Parca si vad genericul! O sa iau cartea, bineinteles. Cred ca e singura carte gotica din Romania, de la Schimnicul lui Voiculescu incoace. Eu una nu am mai auzit de alta. Daca e la fel de buna ca prezentarea, Ovidiu Craznic a dat lovitura! Bafta! We are with you!

 9. E.Rainovsky spune:

  Felicitari Oliviu!
  Limita intre misterul supranatural si faptele reale, esenta acestui mister, evaluarea posibilitatii da a intra intr-o asemenea situatie, mereu au starnit interesul uman din secule in sir pana in azi, indiferent de masura individuala de perceptie a fiecarei persoane in parte. Aceasta in combinatie cu o actiune care se desfasoara in mod incrucisat si impletit, implicandu-le de astfel pe toate personajele si aruncandu-l pe cititor dintr-o situatie intr-o alta, creand in acest fel multiple corelatii cu imaginatia acestuia din urma, este secretul reusitei unei carti. ( si al unui scritor de viitor 🙂 ). Asadar, fiind vorba de o carte suna foarte interisant si promitator. Dupa Terry Goodkind („The Sword of Truth”), Terry Pratchett, J.R.R. Tolkien si inca catva autori mai putin cunoscuti nu mi s-a intaplat sa tin in mana vreo carte de calitate de acest gen.

  Astept aparitia cu nerabdare!
  Mult succes!

 10. dana spune:

  Asteptam cu interes lansarea de carte! Se pare ca intriga a fost minutios elaborata!
  🙂

 11. bogdana spune:

  Dupa prezentare, pare o carte super tare! Asteptam cu interes aparitia pe piata!

 12. Sorin G spune:

  Felicitari pare o carte interesanta .cand apare in cluj o cumpar

 13. Tibi spune:

  Fiind un fan al literaturii gothice, ma bucur foarte mult de aceasta aparitie. Cu siguranta voi cumpara cartea.
  Felicitari autorului!

 14. J. Coombs spune:

  Felicitari Oliviu!
  Sunt sigur ca o sa reusesti, genul horror are fani numerosi.
  De ce nu si un film in curand, inspirat de carte?

 15. mihai g spune:

  Buna treaba. Castele si gotic? Misto. Daca nu e prea scump, chiar vreau sa il incerc. Astept aparitia.

 16. A aparut cartea!

  O puteti comanda de pe site-ul editurii – http://www.edituravremea.ro/…si-la-sfarsit-a-mai-ramas-cosmarul
  sau o puteti cumpara la Bookfest, direct de la editura Vremea (stand A 5, pavilion 15), cu o reducere de 20%.

  Lansarea cartii va avea loc in cadrul Bookfest, sambata, 12 iunie, ora 15.00, la standul editurii Millenium.

  Va asteptam!

 17. dora spune:

  Am citit cu interes cartea .Nu veti regreta daca o veti avea in biblioteca personala alaturi de alte carti excelente!

 18. […] Nu mică mi-a fost surpriza să văd, pe un site, anunţul Primul roman gotic românesc. […]

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro