Rembrandt adus de “Caravana cinematografică” a MNLR

mai 9th, 2010 | By | Category: Postcard

Mâine, 11 mai 2010, ora 18:00, în Rotonda Muzeului Naţional al Literaturii Române (Bd. Dacia nr.12, Bucureşti), are loc o nouă ediţie a “Caravanei cinematografice- Cinemateca Literaturii”, unde cinefilii se pot întâlni cu cele mai bune filme ale cinematografiei româneşti şi universale, însoţite de comentariul scriitorului Ioan Groşan.

Filmul prezentat la această ediţie este “Nightwatching”(2007), în regia lui Peter Greenway. Din distribuţie: Martin Freeman, Michael Teigen, Natalie Press, Christopher Britton. Filmul îi poartă pe spectatori în anul 1654, la Amsterdam. Rembrandt se trezeşte în mijlocul unui coşmar: pictorul olandez tocmai visase că a orbit. Coşmarul îl aruncă 12 ani în trecut, pe vremea când lucra la celebrul tablou, „Rondul de noapte”.
Aflat în culmea gloriei, lui Rembrand i se comandă o pânză de dimensiuni gigantice de către trupele civile de muşchetari din Amsterdam. Restul poveştii peliculei îl puteţi urmări în cadrul “Caravanei cinematografice-Cinemateca literaturii”.

Număr de vizualizări :1514


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro