Scriitorul Bogdan Suceavă se întâlneşte cu cititorii din Cluj

mai 24th, 2010 | By | Category: Agenda de carte

Astăzi, 25 mai 2010, ora 14.00, la Sala Blaga a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj, scriitorul Bogdan Suceavă se va întâlni cu studenţii de la Litere şi îşi va lansa romanul “Venea din timpul diez”, apărut în colecţia „Fiction Ltd.” a Editurii  Polirom. Invitaţi: Peter Démény şi Andrei Simuţ. Moderator: Sanda Cordoş.

Totodată, de la ora 18.00, la Librăria Book Corner (Str. Iuliu Maniu nr. 43) va avea loc o nouă lansare a cărţii. Alături de autor vor prezenta: Sanda Cordoş, Mihaela Ursa, Peter Démény, Andrei Simuţ. Turneul de promovare a romanului “Venea din timpul diez” de Bogdan Suceavă va continua în oraşele Oradea, Timişoara, Iaşi, Sighişoara, Târgu-Mureş, Bucureşti şi Piteşti.

“Venea din timpul diez” a fost tradus în 2009 în limbile maghiară şi bulgară şi este în curs de publicare în limba engleză.

Norman Manea spunea despre această carte: „O imersie în «fantasticul balcanic» al tranziţiei dinspre opresiune spre libertatea mistificărilor şi tranzacţiilor de tot felul scrisă cu mare talent, umor, rafinament stilistic, energie narativă.”

În Bucureştiul contemporan, conflictele dintre diverse secte religioase ajung să producă nu doar adversităţi personale, ci şi lupte de stradă ori dispute transmise în direct la televizor. Fiecare dintre personajele cu care ne întâlnim în acest roman are câte o teorie, câte o credinţă la care nu ar renunţa pentru nimic în lume. Romanul e o reprezentare neaşteptată a societăţii româneşti de azi, o invitaţie plină de umor de a o privi dintr-un unghi aparte.

„Ambiţios şi exotic, romanul lui Bogdan Suceavă cucereşte prin verva spectaculară şi prin umorul de situaţii, prin precizia ironic-estetizantă a stilului, prin volutele abracadabrante ale imaginaţiei şi prin intelectualitatea reflecţiei asupra «smintelilor» misticoide ale societăţii romîneşti de tranziţie. Venea din timpul diez este una dintre piesele grele ale noului val de prozatori.”, scrie Paul Cernat despre această carte.

Bogdan Suceavă (n. 1969) este associate professor la California State University, Fullerton, SUA. Dintre volumele publicate: Imperiul generalilor târzii şi alte istorii (2002); Bunicul s-a întors la franceză, istorii (2003); Miruna, o poveste (2007); Vincent nemuritorul (2008).

Număr de vizualizări :999


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro