Limite şi puncte de reper în masoneria modernă

mai 31st, 2010 | By | Category: Agenda de carte

De curând, la Editura Rao a apărut volumul “Simbolurile francmasoneriei în Mileniul III” de Irene Mainguy.

Autoarea scrie în acest volum: “Simbolurile masoneriei în mileniul III se prezintă ca un îndrumar ce indică cercetătorilor direcţii de aprofundare a cunoştinţelor si propune interpretări ale simbolurilor ce pot determina progrese în gândirea iniţiatului.
Bazându-se pe informaţii şi documente de încredere, pe studierea etimologiilor, pe instruiri prin întrebări şi răspunsuri (numite în limbajul veacului al XVIII-lea şi „catehisme” sau instrucţii „de grad”), lucrarea noastră îşi propune să fie un instrument de lucru, să instituie limite şi puncte de reper în scopul adâncirii înţelepciunii iniţiatice şi să aducă îndreptare anumitor interpretări eronate ale simbolurilor, perpetuate până astăzi. Îndrumarul de faţă vrea să dea fiecăruia temeiuri certe prin care să devină posibilă descoperirea unui fir al Ariadnei, orientarea în labirintul complicat al pădurii de simboluri pe care, treptat, masonul va trebui şi se va arăta în stare s-o descifreze.”
Irene Mainguy este bibliotecar-documentarist cu diplomă de stat, responsabil al Bibliotecii masonice a Marelui Orient al Franţei la Paris. Este vicepreşedinte al Societăţii Franceze de Studii şi de cercetare asupra Scoţianismului.

Număr de vizualizări :1845


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro