Cărţi, în prag de Rusalii

mai 17th, 2010 | By | Category: Agenda de carte

În prag de Rusalii, editura Herald vă invită la o lectură potrivită acestui eveniment: Bucuria. Faţa lui Dumnezeu în om”. Scrisă de preotul ortodox Alphonse Goettemann, cartea este un manifest de iubire, menit să descopere omului adevărata sa natură.

“Bucuria este un cântec, o lumină, un schimb, o strălucire care traversează întreaga Biblie din loc în loc, de la prima până la ultima pagină. Este comoara oricărei fiinţe vii chiar şi a celei mai lipsite. Orice bucurie îşi are rădăcina în bucuria creatoare a lui Dumnezeu cel viu şi înviat. El exprimă, în fiecare fiinţă, vitalitatea sa proprie şi vibrarea voioasă pentru a face din aceasta o notă unică în polifonia universului. Această bucurie fundamentală a fost înscrisă în genele celulelor noastre. Este „da”- ul în faţa vieţii, cea mai înaltă victorie a omului asupra tuturor încercărilor care îl apasă, cel mai puternic mijloc de transformare. Autenticitatea unei vieţi spirituale se măsoară după gradul de bucurie care o locuieşte. Ea este deci culmea misticii şi a oricărei împliniri. Nu există decât o singură datorie: să fii fericit, şi o singură trădare: să nu fii. Aşadar: dacă a afla bucuria înseamnă a trăi, atunci cum să devenim Bucurie?”, spune Alphonse Goettemann.

Număr de vizualizări :1165


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro