Au fost desemnaţi vicepreşedinţii Academiei Române

apr. 27th, 2010 | By | Category: Eveniment

În urma întrunirii Adunării Generale a Academiei Române, au fost aleşi cei patru vicepreşedinţi ai acestei instituţii: inginerul agrochimist Cristian Hera, lingvistul Marius Sala, istoricul Dan Berindei şi fizicianul Valentin Vlad. Totodată, a fost desemnat secretarul general, Ion Păun Otoman, care este la al doilea mandat.

Academicianul Cristian Hera şi Marius Sala au fost aleşi din primul tur de scrutin, obţinând 85 de voturi, respectiv 84 de voturi, ei fiind şi singurii care au îndeplinit prevederea statutară de obţinere a două treimi din voturile celor 108 de academicieni prezenţi. După aproximativ 5 ore de dezbateri, în al doilea tur de scrutin rămăseseră academicienii Răzvan Theodorescu, Dan Berindei, Laurenţiu Mircea Popescu, Valentin Vlad şi Maya Simionescu. Fizicianul Valentin Vlad a obţinut 63 de voturi, iar istoricul Dan Berindei 58 de voturi, aflându-se la al doilea mandat.

Candidata la funcţia de vicepreşedinte al Academiei Române, Maya Simionescu s-a retras de la aceste alegeri, deoarece a obţinut un important program internaţional de cercetare.

Ion Păun Otoman a fost reales cu o majoritate de 53 de voturi în funcţia de secretar general al Academiei. Vicepreşedinţii şi secretarul general sunt membrii Biroului de Prezidiu al Academiei Române, condus de preşedintele Ionel Haiduc, ce a fost reales în această funcţie la începutul lunii. Membrii Biroului de Prezidiu au dreptul la câte două mandate de câte patru ani.

Număr de vizualizări :946


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro