spot_img

Agenda de carte, 15 aprilie 2010

  • Clujora 17:00, la Librăria Book Corner (Str.Iuliu Maniu nr.43), Adrian Bodnaru îşi lansează cea mai recentă carte de poeme, “O legătură de chei”, Editura Cartea Românească.
  • Berlin, ora 18:00, scriitorul român Filip Florian va citi la sediul Reprezentanţei Comisiei Europene, fragmente din romanul său „Degete mici”, publicat în anul 2008, în traducerea lui Georg Aescht, la prestigioasa editură germană Suhrkamp.
  • Bucureşti, ora 18:30, la Muzeul Vasile Grigore (Maria Rosetti 29) are loc o întâlnire cu istoricul Georgeta Filitti, care va discuta pe tema “Istoria românilor prin familii: Familia Şuţu”. Evenimentul este organizat de Fundaţia Calea Victoriei.
  • Timişoara, ora 10:00, la sediul filialei timişorene a Academiei Române, în Sala de Consiliu, are loc lansarea volumului “Descoperiri arheologice din Banatul românesc” (ediţia a doua, Editura Altip, colecţia BIBLIOTHECA BRUKENTHAL), semnat de profesorul universitar dr. Adrian Sabin Luca, director al Muzeului Brukenthal din Sibiu.
  • Covasna, ora 12:00,  începe conferinţa internaţională intitulată “Alexander Csoma de Kőrös. Three Stations”, ce va ţine până vineri, 16 aprilie 2010. Se vor vizita, în prezenţa ministrului culturii şi patrimoniului naţional, Kelemen Hunor, Statuia şi Casa memorială Alexander Csoma de Kőrös, se vor susţine dezbateri cu tema “Alexander Csoma de Kőrös şi împărtăşirea valorilor universale, se va vernisa expoziţia de pictură “Infinitul”, în prezenţa directorul Muzeului de Artă din Braşov, Bartha Árpád, şi va avea loc proiecţia filmului “A Guest of Life”, în regia lui Tibor Szemző.
  • Sibiu, 15 aprilie -16 aprilie 2010, la Casa Artelor, în Piaţa Mică nr. 21, cu începere de la ora 10:30, Muzeul Civilizaţiei Tradiţionale „ASTRA” organizează lectura publică a cărţii de poveşti „Morişca din muzeu” de Simona Gheorghieş.
  • Bucureşti, la Librăria Humanitas din Fundul Curţii (Calea Victoriei 120), odată cu seria de cărţi aniversare propuse de Humanitas cititorilor la împlinirea a 20 de ani de existenţă ai editurii, se lansează volumul Germanofilii. Elita intelectuală românească în anii Primului Război Mondial” de Lucian Boia, însoţit de o sesiune de autografe.
  • Târgu-Jiu, ora 17:00, la Muzeul Judeţean „Alexandru Ştefulescu”, are loc vernisajul expoziţiei de pictură, grafică şi desen “Egografie”, unde expun Lorena Caldeş, Dorina Cioplea, Vasile Fuiorea, Raluca Moldovan, Cristina Ploscariu şi Daniel Şerban.
  • Bucureşti, ora 19:00, în club The Other Side (Str. Brezoianu nr. 4) are loc a 130-a ediţie a Poeticilor Cotidianului, cu tema “Antipoeme în Bucureşti-poetic este anti”, invitat scriitorul Gelu Diaconu.
  • Bucureşti, ora 14:00, în Rotonda Muzeului Naţional al Literaturii Române (Bd. Dacia, nr. 12) are loc lansarea romanului-eveniment “Jerome” de Alcaz, Editura Ideea Europeană. Invitaţi: Ion Lazu, Alexandre Casimir Lungart (Alcaz). Amfitrion: Aura Christi.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508