Mituri şi legende ale antichităţii

mart. 11th, 2010 | By | Category: Agenda de carte

Luciei Dărămuş i-a apărut de curând un nou volum intitulat “Mituri şi legende ale antichităţii”, Editura Ideea Europeană, 2009.

Este un volum de studii antice, în care autoarea observă Europa de astăzi prin prisma trecutului, iar Europa de astăzi este astfel, datorită acestui trecut. Studiile pun faţă în faţă trecutul cu actualitatea. Factorul lingvistic joacă în această carte un rol decisiv. Capitole precum Medicină şi filosofie în antichitatea greco-latină; Fetele jucăuşe ale lui Eros; Acasă la Ovidius sunt doar câteva studii prin care se cere o reîntoarcere a privirii intelectualului spre baza culturii europene. Un volum în care Europa de astăzi este gândită prin prisma factorilor culturali greco-latini.

Număr de vizualizări :1285


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro